Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Suomen luonnonsuojeluliitto ja sen norppalogo tunnetaan melko hyvin, mutta sen 180 paikallisyhdistystä heikommin. Yhdistyksemme Nokian luonto eli nykyisin SLL Nokia on kuin hyvin pidetty salaisuus. Luontoasiat läheisekseen kokevat tuntevat toimintamme. Jos kysyt naapurilta tai bussikuskilta yhdistyksestämme, saattaa vastauksena olla hämmästynyt ilme.

Me SLL Nokian vapaaehtoiset olemme hämmästyneitä siitä, mitä kaikkea saamme aikaan ihmisten, elinympäristön ja luonnon hyväksi verraten pienin taloudellisin resurssein. Yhdistyksemme toimii kaikkien nokialaisten luonnon äänitorvena ja elinympäristöjen puolustajana.

Luontoalueet eivät säily vuosisatoja meidän jälkeenkin, ellemme varta vasten niitä säilytä. Yhdistyksemme antaa mielellään monipuolisen luonto-osaamisensa kaikkien käyttöön.

Tätä kaikkea joista kotisivuillamme kerromme – ja paljon muuta, mitä ei tänne ole ehditty päivittää – me teemme Luonnonsuojeluliitto Nokiassa ja toivomme tekevämme tulevaisuudessakin entistä suuremmalla joukolla.

Kiitos jäsenillemme luottamuksestanne! Kiitos aktiivisille luonnon puolesta vapaaehtoistyötä tekeville! Te mahdollistatte yhdistyksemme toiminnan.

Toimintamme ei tarvitse olla hyvin pidetty salaisuus. Siitä saa kertoa muillekin!

Voit liittyä jäseneksemme osoitteessa: sll.fi/liity Lämpimästi tervetuloa Norppa-jengiin!

Oletko koskaan harkinnut tekeväsi vapaaehtoistyötä luonnonsuojelun hyväksi?

Se on helppoa ja on monia tapoja tulla toimintaan mukaan ja auttaa luontoa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan tapahtumiimme. Jos sinulla on idea miten voisit osallistua luonnonsuojeluun, ota ihmeessä yhteyttä! Vapaaehtoistyöpanoksesi on meille tärkeä.

Tässä alla on muutamia ideoita, joilla voit osallistua Suomen luonnonsuojeluliiton Nokian yhdistyksen toimintaan, mutta tapasi auttaa voi olla jotain ihan muutakin.

Voisitko sinä tehdä jotakin näistä, esimerkiksi:

15 – 60 minuuttia:

 • pyytää läheisiäsi liittymään yhdistyksemme jäseneksi ja mukaan seuraksesi tapahtumiimme?
 • jakaa neljä kertaa vuodessa Luonnonsuojelija-lehtiä esimerkiksi asuinalueesi postilaatikoihin?
 • jakaa muutamia kertoja vuodessa yhdistyksemme tapahtumamainoksia iltalenkilläsi?
 • kiinnittää yhdistyksen mainoksia yleisille ilmoitustauluille?
 • tiedottaa tapahtumistamme? Esimerkiksi tarvitsisimme joukkoomme henkilön, joka naputtelisi tapahtumailmoituksemme Aamulehden menokoneeseen.

60- 120 minuuttia:

 • suunnitella ja tehdä yhdistykselle mainoksia?
 • olla suunnittelemassa ja toteuttamassa pääkirjastoon ja/tai Linnavuoren kirjastoon helmikuista Luonto lainassa –viikkoa? Laitamme esille luonnonsuojeluaiheisia kirjoja ja erilaista luontorekvisiittaa sekä tietoa SLL Nokian toiminnasta lähiluonnon puolesta, luonto- ja ympäristöasioista sekä luontoharrastusmahdollisuuksista.

Osana luontoharrastustasi:

 • olla kesä- tai luontokisan koordinaattori? Yhdistys kuuluttaa yleisön havaintoja jostain lajista. Ottaisit vastauksia vastaan ja tekisit niistä yhteenvedon.
 • osallistua johonkin tapahtumaamme ja kirjoittaa siitä jutun kotisivuillemme tai Instagramiin?
 • kirjoittaa ”jäsenen jutun” mistä vain luontomietteistäsi tai havainnoistasi?
 • kertoa meille kiinnostavasta luennoitsijasta ja olla mukana hankkimassa esiintyjiä?
 • suunnitella tapahtuman yhdistykselle (esim. puistonsiivoustalkoot, vieraslajitalkoot, hyönteishotellitalkoot, muuta, mitä?)
 • valokuvata ja editoida luontovalokuvia yhdistyksen tiedottamiseen käytettäviksi?
 • järjestää kuvanäyttelyn paikalliskirjastossa?
 • Puuttuuko opinnoistasi opinnäytetyö?
 • ym. ym.

Näiden lisäksi voit olla itse suunnittelemassa toimintaa juuri sellaiseksi kuin sinä haluat. Tule toteuttamaan unelmiasi! Me autamme ja tuemme, mitään ei tarvitse osata tai tehdä yksin. Millaista toimintaa sinä kaipaat?

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tai kysy lisää nokianluonto(a)gmail.com tai p. 044 017 7180.

Terveisin, SLL Nokian hallitus

Osa artikkelista on julkaistu Nokian luonto 2018 -lehdessämme.

Toiminta

Nokian luonto -jäsenlehti

Mikä ihmeen Lintukoulu?

Täytyykö istua pulpetissa ja päntätä? Ei hätää, tästä koulusta ei tule punakynämerkintöjä, jälki-istuntoa, luokalle jäämistä…

Lue lisää

Suojelualoite siuron arvokkaiden metsien suojelemiseksi.

Nokian luonto ja Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ovat tehneet Nokian kaupungille aloitteen metsäkohteiden suojelusta…

Lue lisää

Voitot ja saavutukset vuonna 2023

SLL Nokian yhdistyksen saavutukset ja voitot vuonna 2023

Lue lisää

Aiemmat tapahtumat

Nokian luonto ja Nokian Lintukoulu toimivat aktiivisesti ja järjestävät vuosittain useita suosittuja luontoretkiä ja tapahtumia. Katso tulevien…

Lue lisää