Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Jyväskylän seudun yhdistys

Jyväskylä
Navigaatio päälle/pois

Luontomarssin jälkeen: Eduskuntavaalit 2023

Jyväskylässä marssittiin luonnon puolesta lauantaina 18.3. suurella joukolla. Mukana oli noin 300 marssijaa, ja eri puolella Suomea järjestetyissä marsseissa mukana oli yhteensä tuhansia marssijoita.

Luontomarssi toi näkyväksi ja kuuluvaksi ihmisten suuren huolen monimuotoisen elämän köyhtymisestä: kiihtyvästä ja vakavasta luontokadosta, lisääntyvistä metsänhakkuista sekä ilmastokriisin pahenemisesta. Luonto tarvitsee vahvempaa turvaa.

Mitä siis seuraavaksi? Tässä viisi tapaa antaa ääni luonnolle: https://suomenluonnonsuojeluliitto.creamailer.fi/…/640f26f…

Niillä, joilla on eniten valtaa, on suurin vastuu ja velvollisuus toimia. Mutta myös meillä kansalaisina on mahdollisuus ja vastuu vaikuttaa. Voimme ottaa yhteyttä päättäjiin, vaatia toimia luonnon puolesta työpaikoilla ja harrastuksissa, kaikilla toimialoilla. Luonnolla on itseisarvo, mutta se on myös yhteiskunnallisen vakauden, ihmisten terveyden sekä talouden ytimessä.

Mielipiteistämme ja puoluesidonnaisuuksistamme huolimatta meidän kaikkien elämä perustuu siihen, että onnistumme pysäyttämään luonnon köyhdyttämisen ja kääntämään suunnan parempaan, pitämään luonnon elävät järjestelmät rikkaina. Puhetta on ollut jo tarpeeksi, vain teot ratkaisevat.

Pidetään väkevää ääntä Suomen luonnon, metsien ja niissä elävien upeiden lajien puolesta. Juuri nyt on aika vaikuttaa!

Kuva: Christer Boman