Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Jyväskylän seudun yhdistys

Jyväskylä
Navigaatio päälle/pois

Luontokato-kampanja on käynnistynyt

Suomen luonnonsuojeluliitto on käynnistänyt kampanjan luontokadon pysäyttämiseksi. Luontokato on todellisuutta myös meillä Suomessa, sillä joka yhdeksäs suomalainen laji on vaarassa kuolla sukupuuttoon, linnuista joka kolmas. Uhanalaistuminen jatkuu kaikissa elinympäristöissä. Suurin osa uhanalaisista lajeista elää ensisijaisesti metsissä, ja uhanalaisuuden suurin yksittäinen syy on metsätalous. Luontotyypeistä, eli lajien elinympäristöistä, jopa joka toinen on uhanalainen. Kampanjan aikana kerrotaan, millaisia luontotekoja poliitikot, yritykset ja Suomessa asuvat ihmiset voivat tehdä.

Mitä suomalainen luontokato käytännössä tarkoittaa ja mitkä ovat syyt sen takana? Mitä voimme tehdä pysäyttääksemme sen? Lue mielenkiintoinen artikkeli osoitteessa https://www.sll.fi/…/suomen-luonto-on-ajettu-ahtaalle…/ ja osallistu luontotekoihin. Luonto elpyy, jos sille annetaan mahdollisuus.