Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Härkätien yhdistys

Härkätie
Navigaatio päälle/pois

Savijoki on Aurajoen sivujoki Liedossa. Joen pituus on noin 28 km ja valuma-alueen pinta-ala 130,50 km². Joki saa alkunsa Tarvasjoen Liedonperästä ja laskee Aurajokeen Liedossa parisataa metriä Vääntelänkosken alapuolella.

Jokilaaksoa joen keskijuoksulla seurailee Turusta Hämeenlinnaan johtanut historiallinen Hämeen Härkätie, ja karkeasti samaa linjaa noudattelee myös nykyinen valtatie 10, joka ylittää joen lähellä sen suuta ja seuraa sitten kappaleen matkaa jokilaaksoa Liedossa.

Kuivina kausina Turun vesilaitos on pumpannut vettä Paimionjoesta Aurajokeen Savijoen kautta Halisten pintavesilaitosta varten.Pumppaamo sijaitsee Tarvasjoen Kättylässä ja vettä on juoksutettu 0,2–0,8 m³/s.

 

Helmikuu 2020

Talvitulvat jatkuivat. Aivan joulukuun lukemiin ei päästy.

Joulukuun alku 2019

Lyhyt marraskuun talvi on ohi ja sen jälkeen jo toinen tulva meneillään. Kevättulvan korkeuteen ei kummallakaan kerralla ylletty, ensimmäisessä jäätiin siitä 10 cm, jälkimmäisessä 40 cm. Pellolle vesi nousi parissakin kohdassa.

Marraskuun 2019 loppu Viikan entisen sillan itäpuolelta ensimmäisen tulvan jälkeen, laajuus näkyy pellolla.

 

18.3.2019:

Kevättulvan alku Viikan ent. sillan kohdalta koilliseen

 

26.2.2019: Talvitulva loppuu  vai kevättulva alkaa?

Savijoki ja kosket
Talvitulvan jäljiltä joessa on 16 asteen aamupakkasessa (22.2.2019) jäätyneitä isoja jäälauttoja ja lauttakasaumien välissä avovettä. Vedenpinta tulvan jäljiltä vielä metrin koholla. Vesi ruskeaa, savista, virtaa komeasti koskissa.
Koskikaroja ja saukkoja ei näy. Liian savista vettä?

Savijokea Taatilassa 21.2.2019

Kärpijoen koski 21.2.2019

Kärpijoen mylly 21.2.2019

 

Liedon joet

Tarvasjoki

Paimionjoki

Paimionjoki, suurin Saaristomereen virtaava joki.

Lue lisää

Aurajoki