Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Siilinjärven yhdistys

Siilinjärvi
Navigaatio päälle/pois

Paasisaloon kaksi uutta luontopolkua

Paasisalon ulkoilualueen monipuolisuus vahvistuu kevään ja kesän aikana, kun Sakkyn opiskelijat saavat valmiiksi sinne rakenteilla olevat kaksi luontopolkua. Hankkeessa ovat mukana myös Siilinjärven kunta ja Huoltoliitto. Suomen luonnonsuojeluliiton Siilinjärven yhdistys osallistuu projektiin yhdessä muiden toimijoiden kanssa laatimalla reittien varrelle toiminta- ja tietopisteitä.

Polut on suunniteltu niin, että niillä voi liikkua ympäri vuoden. Toinen reiteistä on lyhyempi ja helpompi ja toinen pidempi ja haastavampi. Niiden varrelle pystytetään kylttejä, joissa on toiminnallisia tehtäviä kaikenikäisille ja tietoa alueen kasvi- ja eläinlajeista. Sakkyn opiskelijat kunnostavat alueella olevan kodan ja nuotiopaikan. Vanhaan kuntoiluvälinekatokseen tulee levähdyspiste, jossa voi tutkia alueesta kertovia infotauluja ja niissä olevien QR-koodien avulla hankkia lisätietoa aiheista.

Reitit valmistuvat alkukesään mennessä, ja opastetaulut pystytetään kesän aikana. Projektin yhteistyökumppaneita ovat myös Vuorelan Martat, Vuorelan Kunto ja lintuyhdistys Kuikka.