Tillgänglighetsverktyg

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kauniaisten yhdistys

Kauniaisten yhdistys
Navigering på / av

Kom med på vårutfärd till Karkali och Torhola

Vårblommor på Vaisakko naturskyddsområde. Bild: Tage Lampén.

Miljöföreningen ordnar sin vårutfärd till Karkali naturreservat och Torhola grotta lördag 18.5.2024.

Naturreservatet är en av Södra-Finlands vackraste lundområden. Reservatet har skyddats främst för fredning av naturen och för forskning. Man får röra sig på området endast längs de markerade naturstigarna. Rutten är en ca 6 km lång naturstig, men vi håller regelbundet pauser för att beundra naturen och lyssna till infosnuttar om områdets natur och historia. Den vårliga blomsterprakten lär vid tidpunkten vara enastående! Vi besöker även Torhola grotta som är Finlands största grotta som urholkats i kalkberggrunden. Tag med dig en lampa om du närmare vill utforska grottan.

Klä dig enligt vädret och kom ihåg att ta med dig egen matsäck. Utfärden kostar 15 euro för vuxna och 5 euro för barn under 16 år. Närmare tidtabell och anmälningsinstruktioner hittar du i Evenemangskalendern.

Välkommen med!