Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kymenlaakson piiri Kaakkois-Kymen yhdistys

Kaakkois-Kymi
Navigaatio päälle/pois

Ari Heinilän dokumenttielokuva Itämereltä, pituus 44 min, 2:1, HD, Dolby surround

Minun mereni

Itämeren ja ihmisen rinnakkaiselo on ollut myrskyisää. Meri on ollut suurten tragedioiden näyttämö, mutta myös voimaannuttava ja riemastuttava elämys sille, joka osaa elää sen kanssa rinnan, kunnioittaen ja sovussa. Meri on myös antanut elantoa. Mutta Ihminen on myös kohdellut kaltoin merta, käyttänyt sitä kaatopaikkana, riistänyt ja hyödyntänyt kohtuuttomasti meriluontoa ja horjuttanut sen herkkääekosysteemiä.

Runollinen, Ari Heinilän elokuva on meren ja ihmisen vuoropuhelu, jossa meri on pääosassa ja ihminen sivuosassa. Se vie seikkailuihin niin veden alle, syvyyksiin kuin saariston sokkeloihin ja vauhtiin tuulten viemänä, aaltojen kuljettamana erilaisten meri-ihmisten vanavedessä. Meren käyttäjä törmää myös kääntöpuoleen, kaltoin kohdeltuun ystävään.

Elokuva on hieno osoitus siitä tahdosta, jota monet, kuuluisatkin meri-ihmiset ovat osoittaneet tälle projektille. Näyttelijä-muusikko Irina Björklund, Martti Suosalo, Taneli Mäkelä ovat antaneet äänensä merelle – pro bono. Samoin Suomen eturivin hittinikkarit, Timo Kiiskinen – Timo Hietala tekivät nimikappaleen, ”Minun mereni”, jonka solisteina Irina Björklund sekä Wärttinän tytöt. (Sen sijaan elokuvaa eivät tukeneet valtiolliset Suomen Elokuvasäätiö tai AVEK)

Levittäjät, Minun mereni ry:n sekä MRP Distribution tavoittelevat elokuvalle maksimaalista vaikutusta ja näkyvyyttä. Sen takia elokuva on mm. nähtävissä Itämeripäivänä 29.8.2024 useissa kaupungeissa ilmaisesityksissä kautta maan.

MINUN MERENI VOI OLLA MYÖS SINUN MERESI!

Minun_mereni_elokuvan_tiedote_FI