Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

HAARIKON TAIKAA TAPAHTUMA 13.8.2023

Haarikkojärvi aamusumussa Kuva:Hannu Siitonen

Haarikon-Hiitolanjoen alue on Metsän ja Järven tarina -elokuvista tuttu, Etelä-Karjalan ainutlaatuinen luontohelmi. Haarikossa asustavat liito-oravat, kaakkurit ja Suomen eteläisimmät kuukkelit.  Haarikossa ovat myös Hiitolanjoen läntisen vesistöalueen alkulähteet. Hiitolanjoen ennallistaminen on loppusuoralla. Kangaskosken ja Lahnasenkosken padot on purettu. Ritakosken padon purkaminen on käynnistynyt. Laatokan lohi pääsee taas nousemaan Hiitolanjoen kutualueilleen. Haarikon ja Hiitolanjoen alueen luontoarvojen säilyttäminen ja vahvistaminen on tärkeää myös Fennoskandian vihreän vyöhykkeen kannalta sekä monimuotoisen luonnon lajien leviämisen ja elinvoiman turvaamiseksi. Siksi Haarikkoa esitetään kansallispuistoksi. 

“Meidän tehtävämme on jättää tällainen kappale kauneinta Suomea muistoksi lapsillemme ja lapsenlapsillemme,” luontokuvaaja Hannu Siitonen toteaa. 

Haarikon taikaa -tapahtumalla Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiri haluaa tuoda musiikin, valokuvien ja tanssin keinoin Haarikon-Hiitolanjoen aluetta tunnetuksi. Saimaan Norppa -teltassa kerrotaan Haarikon kansallispuisto -hankkeesta, Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon luonnonsuojelupiirien toiminnasta. Samalla toivotetaan kaikki luonnonsuojelusta kiinnostuneet liittymään mukaan toimintaan. Tapahtumaan on bussikuljetus Lappeenrannasta ja Imatralta. B&B Hiitolanjoki huolehtii tapahtuman kahvilatoiminnasta.

Tapahtumasta lisätietoa 

Anne Pulliainen annepulliainen1@gmail.com   p. +358415253455

Heidi Parkkinen heidi.parkkinen@icloud.com  p +358405750511

Kuljetuksesta tietoa ja ilmoittautumiset Anitta Miikkulainen anitta.miikkulainen@gmail.com  p. +358440505765