Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Tuusulan yhdistys

Tuusula
Navigaatio päälle/pois

Vieraslajitalkoot

 

Yhdistyksemme on talkoillut kesästä 2015 lähtien. Talkoot on kunnan kanssa yhteistyössä. Kunta antaa talkoolaisille hanskat ja säkit sekä hakee pois keruujätteen. Yhdistyksemme hoidossa on kaksi kohdetta:

Hyrylän Jokipuisto

Kohde sijaitsee matonpesupaikan läheisyydessä. Kahtena ensimmäisenä talkoovuonna kitkimme Tuusulanjoen länsipuolisella alueella. Tulokset ovat olleet hyvät ja palsami alkaa olla, jos ei kodonnut, niin ainakin kurissa. Valitettavasti huomasimme, että jättipalsami ja muutama muu vieraslaji on suorastaan ryöhähtänyt joen itäpuolella. Talkoilu jatkuu siis vuonna 2018 molemmin puolen jokea.

 

Etelärinne

Kohde sijaitsee Moukarinkujan varressa. Olemme aloittaneet talkoilun tenniskentän ja leikkipuiston vierestä. Alkupäässä tilanne alkaa olla jo hallussa, mutta Moukarikujan ja Sahatien risteyksessä oleva alue on aivan täynnä palsamia, kasvusto jatkuu Mikkolaan ojanvartta pitkin.Talkoot jatkuvat kohti Tuusulanjokea sitä mukaa, kun saamme käsiteltyä yläjuoksulta alaspäin. Työ tulee olemaan vuosien mittainen.

 

Ilmoittaudu vieraslajitorjuntatalkooryhmään: tuusula@sll.fi

Toiminta

Kaavoitusvaikuttaminen

Otamme kantaa ja annamme lausuntoja Tuusulan kunnan ja Uudenmaan liiton kaavasuunnitelmiin. Seuraamme myös ympäristölupien sekä maisematyölupien…

Lue lisää

Retket

Retket

Lue lisää

Valokuvauskilpailu

Aiheena tänä vuonna on vesi ja sen olomuodot!

Lue lisää

Palkitut ja kunniamaininnan saaneet kuvat 2020

Tänä erityisenä vuotena, kun muut tapahtumamme ja retkemme ovat olleet tauolla, olemme kuitenkin iloksemme voineet järjestää tämän lapsille…

Lue lisää