Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri

Pohjois-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Luonnonsuojeluliitto jakaa sata norppaturvallista katiskaa Liperin satamassa – paikalla myös Juha “Norppa” Taskinen ja Kari “Hissu” Hietalahti

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää yhteistyössä Pohjois-Karjalan piirin kanssa Vaihda verkot katiskaan -tapahtuman Liperin satamassa, tapahtumaravintola Summerin pihalla lauantaina 15.6.2024 klo 11–14. Jaossa on ilmaiseksi sata katiskaa. Tapahtumalla kannustetaan Saimaan alueen kalastajia siirtymään norppaturvalliseen kalastukseen.

Norppaturvallisen Saimaa-katiskan saa, kun allekirjoittaa lupauksen pidättäytyä norpille vaarallisesta verkkokalastuksesta. Halutessaan tapahtumassa voi luovuttaa pois vanhoja kalaverkkoja. Katiskoja on yksi henkilöä kohti, ja ne on tarkoitettu Saimaan norppa-alueilla kalastaville. 

Vinkkejä katiskakalastukseen ja saaliin käsittelyyn tapahtumassa antavat kalastaja, dokumentaristi Juha ”Norppa” Taskinen sekä näyttelijä, kalastaja Kari ”Hissu” Hietalahti. He esittelevät myös rysää, perinteistä kalanpyydystä, joka on palaamassa Saimaalle uutena norppaturvallisena versiona. 

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja 100 ensimmäiselle jututtajalle on tarjolla kahvilipuke.

Katiskat varataan etukäteen ma 3.6.2024 klo 10 alkaen. Varauksia otetaan vastaan pe 14.6. klo 14 saakka.
Varaus onnistuu helposti täällä: https://q.surveypal.com/Saimaa-katiskan-varaukset–Liperi/
Voit myös varata katiskan puhelimitse p. 044 776 4230/Marjaana Kovanen (arkisin klo 10–14).

Lisätietoa Saimaa-katiskasta löydät osoitteesta sll.fi/saimaa-katiska.

Tapahtuma on osa Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanketta (Our Saimaa Seal LIFE, LIFE19 NAT/FI/000832). Hanke on Euroopan unionin osarahoittama. Esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat kuitenkin vain tekijöiden omia eivätkä välttämättä vastaa Euroopan unionin tai CINEAn näkemyksiä. Euroopan unionia tai myöntävää viranomaista ei voida pitää niistä vastuussa.