Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Petäjäveden yhdistys

Petäjävesi
Navigaatio päälle/pois

Syksyn luonto- ja pyö­räi­ly­ta­pah­tu­ma

Pöntöt vasemmalta: telkkä, tuulihaukka, helmipöllö, pikkulinnut (tali- ja sinitiainen, kirjosieppo), kottarainen ja lepakko.

Lauantaina 30.9. PetPet pyöräily, Petäjäveden Luonto ry ja Petäjäveden kunta järjestivät Petäjävedellä syksyisen luonto- ja pyöräilytapahtuman. Sateinen sää tapahtuman lähtöaikoihiin karsi osallistujia. Kuitenkin matkaan lähti noin kymmenkunta pyöräilijää.

Omatoimisen pyöräilyn ohella tarjolla oli myös digitaalinen pyöräsuunnistusreitti Petäjäveden keskustasta Ramin töllin suuntaan Töllin taipaleen reittiä noudatellen.

Töllillä oli luontorasteja: Mistä puusta pusseihin kerätyt kävyt, mille asukkaille pöntöt rakennettu, paljonko mittaa Töllin takana kasvavalla männyllä ja mistä järvestä tai virtavedestä pullojen vedet otettu. Vertailtiin vesien väriä ja mitattiin happamuutta pH-mittarilla. Makkaratulia pidettiin yllä koko tapahtuman ajan ja tarjolla oli PetPetin tarjoamaa mehua ja keksejä ym. oheistarpeita. Lähitapiolan ja Petäjäveden kunnan lahjoittamina osallistujille oli jaossa heijastimia ja heijastinvaljaita. Luonto ry:n hankkima kirjapalkinto arvottiin osanottajien kesken.

Suurkiitos kaikille osallistuneille ja tukijoille. Ajoittaisesta sateesta huolimatta hauskaa oli! Eiköhän ensi syksynä jo päivä paista ja tapahtumaan saadaan entistä suurempi osallistujajoukko.

(Lauri Ijäs)