Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Petäjäveden yhdistys

Petäjävesi
Navigaatio päälle/pois

Retki Pentti Linkolan muistometsään

Ryhmäkuva Petäjäveden Luonto ry:n hallituksesta Pentti Linkolan muistometsässä suuren kiven edessä.

Petäjäveden Luonto ry:n hallitus teki yhdessä Päijänteen Luonnonperintösäätiö PLUPSin kanssa retken Toivakan Riuttasaloon.

Päijänteen Luonnonperintösäätiö PLUPS sekä Pentti Linkolan perustama Luonnonperintösäätiö ovat yhdessä hankkineet Riuttasalon alueen Pentti Linkolan muistometsäksi.

Metsä on paikoin vaikeakulkuista, ja alueelle ei tule mitään retkeilyreittejä tai muita rakenteita. Siksi kävimme tällä retkellä pienellä porukalla. Samalla yhdistyksen uuden hallituksen jäsenet pääsivät paremmin tutustumaan toisiinsa, nyt kun on saatu mukavasti uusia ihmisiä mukaan toimintaan!

Kiitämme PLUPSia opastuksesta, ja kirjoitamme retkestä ja alueesta kesän jälkeen lisää.

Pentti Linkolan muistometsä

Päijänteen Luonnonperintösäätiö kertoo alueesta seuraavasti:

”Muistometsän koko on runsaat 40 hehtaaria. Paikka on vaikuttava monimuotoisuudellaan. Maisemassa on korkeuseroja, ja Loppasenvuoren jyrkkä rinne on upea sammalpeitteisine maapuineen, keloineen ja  vanhoista metsäpaloista muistuttavine palokoroineen.  Vuoren laelta aukeaa näkymä alueen peitteisiin metsiin. Vuoren suojista löytyy myös luolia ja louhikkoja.

Alueen keskiössä on tummavetinen metsälampi, jonka rannalla tavoittaa hyvin erämaan hiljaisen tunnelman. Lammenrantaa reunustavat muun muassa raate, suovehka ja suopursu, kilpikaaranmännyt ja tervalepät. Lammelta lähtevän metsäpuron ympäristössä kasvaa paljon sanikkaita.

Muistometsässä on runsaasti vanhoja kuusia, myös mäntyä, koivua on paljon ja tuhansille eliölajeille tärkeää lahopuuta. Hämyinen metsä tarjoaa kodin monella harvinaiselle eliölajille, kuten pikkusiepolle, idänuunilinnulle, metsolle ja liito-oravalle. Metsässä voi onnistua kesäkuussa kuulemaan kauempaa kantautuvaa kehrääjän mystistä laulua.”

Lue lisää PLUPSin verkkosivuilta