Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Lieksan yhdistys

Lieksa
Navigaatio päälle/pois

Luonto lainassa – helmikuu

Suomen Luonnonsuojeluliiton ja kirjastojen yhteistä valtakunnallista Luonto lainassa -viikkoa vietetään helmikuussa. Vuosittaisen teeman mukaisesti Luonnonystävät järjestää kirjastossa tapahtuman, jossa käsitellään luontoteemoja, näytetään monesti luontokuvia, vastaillaan kysymyksiin ja kirjaston puolesta esillä on luontoaiheista kirjallisuutta.

Linnunpönttötalkoot ja myyjäiset – huhti-toukokuu

Monena vuonna Luonnonystävät on järjestänyt linnunpönttötalkoot ja myynyt pönttöjä sitten lintujen ystäville. Koska pönttöjä on jo tehty niin monesti peräkkäin, tänä vuonna on hyönteishotellien vuoro! Yhtä lailla kuin kolopesijälinnut, myös etenkin pölyttäjähyönteiset kärsivät taantumisesta. Tekemällä hyönteisille pesäpaikkoja ja sijoittamalla ne vaikka pihan perälle, autamme sekä pikku ötököitä että niiden pölyttämiä kasveja.

Tunne järvesi – kesä-heinäkuu

Yhdistys on mukana ELY-keskuksen järviseurantaverkostossa. Pyrimme vuosittain mittaamaan näkösyvyyden ja ottamaan vesinäytteet jostakin lieksalaisesta järvestä tai lammesta. Samalla tutustumme vesistön historiaan ja luontoon muutenkin. Vesistömittausten vastuuhenkilö on Juhani Ryynänen.

Sieninäyttely – syyskuu

Syksyisin pidetään sieninäyttely, johon keräämme opeteltavaksi sekä ruokasieniä että muita sienikunnan edustajia – kuten kääpiä. Oppaat tunnistavat yleisön tuomia sieniä ja aina on puhetta vähintään kanttarellisadosta!

Luontoillat – ympäri vuoden

Jäsenistön kiinnostuksen mukaan järjestämme luontokuvailtoja tai teemailtoja esitelmineen ajankohtaisista aiheista esimerkiksi kirjastolla ja Tukipisteellä. Ehdotukset ovat lämpimästi tervetulleita!

Sieninäyttely vuosimallia 2018. Riitta Lappi opastaa. Kuva Ahti Keränen
Sieninäyttely vuosimallia 2018. Riitta Lappi opastaa tunnistamaan. Kuva Ahti Keränen
Luonnonystävien väki linnunpönttöjä myymässä. Kauppa kävi! Kuva Ahti Keränen.
Luonnonystävien väki linnunpönttöjä myymässä. Kauppa kävi! Kuva Ahti Keränen.
Luonto lainassa -viikon teemana 2019 oli ilmasto. Miia Kokkonen kertoo. Kuva Ahti Keränen.
Luonto lainassa -viikon teemana 2019 oli ilmasto. Miia Kokkonen kertoo. Kuva Ahti Keränen.

Toiminta

Retket

Yrjölän Kotiseututalon perinneniitty

Luonnonsuojelu