Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Järvenpään yhdistys

Järvenpää
Navigaatio päälle/pois

Jäsenkirje 2021


Talviset terveiset jäsenemme!

Vuosi 2020 sujui valitettavissa merkeissä pandemian keskellä. Tilanne jatkuu vielä. Yleisötilaisuuksia on rajoitettu ja myös meidän toimintamme on kärsinyt. Luonto kiittää pandemian matkustusrajoituksia ja etätyösuosituksia, mutta ihminen on sosiaalinen eläin ja olisi mukava retkeillä teidän kaikkien kanssa oikein isolla porukalla. Kevätaurinko tuo ehkäpä helpotusta arkeemme ja uskon, että ensi syksynä pääsemme jo retkeilemään yhdessä! Seuraathan tapahtumatiedotusta facebookista, nettisivuiltamme ja
paikallislehdestä.


Viime vuosi oli tapahtumiltaan hiljainen, muutamat talkoot järjestettiin. Vieraslajien kimppuun voikin hyökätä heti lumien sulettua. Suomen luonnonsuojeluliiton Virtavesien teemavuoden mukaisesti ojanvarsien kasvillisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Ensimmäisenä bongataan leskenlehti, hetken kuluttua erottuvat jo jättipalsamien versot… Puheenjohtajalle onkin tullut tänä talvena tutuksi uusi haitallinen vieraslaji, citykani. Luulin, että ne ovat Järvenpäässä vain tarua, mutta radanvarrelle muuttaessani on laji tullut tutuksi lenkkeilyseuraksi. Kevään tuloa on kuitenkin aina ilo seurata, nyt jo ovat ensimmäiset linnut aloittaneet laulunsa.


Nettisivuiltamme ja Facebookista löytyy lisää kuulumisiamme esim. vastaus aloitteeseen vieraslajien torjuntatyöstä, sekä valituksemme Järvenpää yleiskaavasta.


Koronatilanteesta johtuen järjestämme kevätkokouksen etänä, Microsoft Teams-yhteydellä.

Tervetuloa Suomen luonnonsuojeluliitto Järvenpään sääntömääräiseen kevätkokoukseen maanantaina 8.3.2021 klo 19.00. Ennakkoilmoittautumiset hetarp@live.com, ja saat paluuviestinä linkin Teams-kokoukseen.


Aurinkoisin terveisin


Heta Rinta-Pollari
puheenjohtaja

Perhekerho Joukhainen

Kannanotot