Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri Janakkalan yhdistys

Janakkala
Navigaatio päälle/pois

Haluamme antaa janakkalalaisille mukavia luontokokemuksia ja näin vahvistaa ympäristötietoutta kunnassamme.

Keskeisellä sijalla toiminnassamme ovat luontoretket. Keväisin ja syksyisin retkeilemme lähimaastoissa. Kesäisin olemme tehneet  pitemmän retken saaristoon tai johonkin kansallispuistoon.

Pidämme huolta  Laurinmäen luontopolusta ja Räikälän niitystä  yhteistyössä Tarinmaan kyläyhdistyksen kanssa. Talkoiden avulla harvinaistuva niittykasvillisuus pysyy elinvoimaisena. Hoitotalkoot ovat samalla mukava tapa tavata toisiamme.

Alkukesäisin järjestämme  suuren suosion saaneen lastentapahtuman Laurinmäellä. Tapahtumassa on vuosittain vieraillut satoja lapsia osallistuen luonto- tai ympäristöaiheisiin työpajoihin ja katsoen hauskaa ja opettavaista nukketeatteria.

Seuraamme ja otamme kantaa lähiluontoamme uhkaaviin suunnitelmiin. Viimeksi vastustimme S-marketin siirtoon Turengin puistomaiselle alueelle.

Yhdistyksen virallisissa kevät- ja syyskokouksissa on usein myös ohjelmaa. Katsellaan kuvia tai kuullaan esitelmä jostain mielenkiintoisesta aiheesta. Syyskokouksen jälkeen vietetään leppoisaa pikkujoulua yhdessä.

 

 

Kesäretket

Kesäretket saaristoon tai kansallispuistoihin ovat pitkään kuuluneet yhdistyksen vakio-ohjelmaan.

Lue lisää

Lähiluontoretket

Pitkin vuotta teemme koko perheelle sopivia lähiluontoretkiä.

Lue lisää

Laurinmäen luontopolku

Hoitotalkoot Räikälän niityllä ja Laurinmäen luontopolulla pidetään kahdesti kesäkaudella.

Lue lisää