Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Heinäveden yhdistys

Heinävesi
Navigaatio päälle/pois

Hallitus

Yhdistyksen puheenjohtajana toimi Risto Sulkava. Varapuheenjohtaja on Martti Issakainen. Sihteerinä ja taloudenhoitajana on toiminut Jukka Leppänen. Hallituksen jäseninä ovat olleet Pirjo Louhi ja Kirsi Rissanen. Varajäseninä ovat toimineet Olavi Eskelinen ja Aki Tölli. Hallitus kokoontui kolme kertaa.

Kokoukset

Vuosikokoukset: Kevätkokous pidettiin 21.4. Heinäveden yläkoululla. Kevätkokouksen jälkeen Risto Sulkava esitteli yleisötilaisuudessa sammakoiden elämää.

Syyskokous pidettiin 9.11. myös Heinäveden yläkoululla. Kokouksen jälkeen oli menestykseksi osoittautunut Heinäveden Luontoilta, jossa vastaajina oli useita eri luontoaiheiden asiantuntijoita. Yleisöä löysi paikalle kolmisenkymmentä henkeä.

Retket

2017 järjestettiin useita retkiä ja talkoita/kursseja, pääosin yhteistyössä Pirteän Pässin kanssa. Vuoden retket/talkookurssit olivat:

 • Jälkiretki 5.2. Vihtarissa
 • Petoaitatalkoot 28.-30.4. pystytettiin kaikki aitatolpat ja langat talkoiltiin pienellä porukalla kesäkuun alussa loppuun.
 • 20.5. Villiinny keväästä-retki.
 • Luontopolun avajaiset 20.5. Luontopolku avattiin Mattilan suojelualueelle Suomen luonnon päivänä, osana Suomen 100-vuotisjuhlavuotta.  Luontopolku rakennettiin yhteistyössä mm. Vihtarin kyläyhdistyksen kanssa.
 • Perhos- ja luonnonkukkaretki17.06.
 • 17.06. Rakastu kesäyöhön – Suomen luonnon päivän kesäyön retki.
 • 30.6.-2.7. Punamullan keitto- ja maalaustalkoot pidettiin Vihtarissa. Tuloksena 150 litraa maalia ja ns. Punainen kauppa maalattiin.
 • Luontokurssi pidettiin 21.07.- 23.07.
 • 11.08.- 13.08. oli Kerppukarkelot; hoidettiin maisema-aluetta talkoilemalla lampaille talvievästä. Ja kerppuja tehtiin pienillä porukoilla muulloinkin.
 • 26.08. Juhlaretki, juhlittiin maailman ensimmäistä luonnolle pyhitettyä liputuspäivää retkeilemällä Mattilan suojelualueella. Sää tosin ei suosinut.
 • 09.09. Jatkuvankasvatuksen opintoretkellä oli iso porukka.
 • 08.10. Hiljanpäivän hiljaisuuden retkellä etsittiin suojelualueelta hiljaista paikkaa muutaman yhdistysaktiivin porukalla.

Muu toiminta

Lammaspaimenviikkoja oli Vihtarissa koko kesän. Moni kaupungista tulija sai lähikosketuksen luontoon, hiljaisuuteen ja tietysti lampaisiin. Lampaiden luonnonhoitotyön tuloksena laitumelle ilmestyi ainakin ketoneilikkaa. Neulasmaatähti yllätti kasvattamalla kolme itiöemää laitumelle.

Talvilintulaskentareittejä laskettiin jälleen useampia (Olavi Eskelinen ja Risto Sulkava). Mattilan suojelualueella nähtiin kaksi kuukkelia. Kuukkeleille vietiin syksyllä myös hieman lisäruokaa.

Perhoslaskentareittiä Vihtarissa kierrettiin vain alle 10 kertaa, sillä kesä oli sääoloiltaan surkean sateinen. Ketokultasiiven runsaus ilahdutti silti.

Vihtarissa vieraili Pirteän Pässin täyshoidossa lukuisa joukko eri yhdistyksiä ja muita porukoita, mm. Suomen luonnonsuojeluliiton hallitus, Etelä-Savon piirin hallitus, Joensuun Kohtuutalousporukka, metsäylioppilaita jatkuvankasvatuksen kurssilla jne.

Yhdistyksen jäsenmäärä on 29 henkilöä.

Suomen Luonto –lehden vuosikerta tilattiin Asser Pikkarainen menestyksestä biologian ylioppilaskokeen kirjoittajana.

Myytiin luontokalentereita.

Osallistuttiin Ilmari Räsäsen-säätiön toimintaan mm. Mattilan talkoissa. Kirsi Rissanen jatkoi Ilmari Räsäsen Säätiön hallituksen jäsenenä ja Risto Sulkava mm. piti Säätiön hallituksen tietoisena Mattilan tilan tapahtumista ja hoiteli käytännön asioita, kuten Säätiön uuden metsäpalstan hankinnan käytännön asioita.

Heinäveden luonnonystävien nettisivut toimivat ja niillä mainostettiin mm. ajankohtaista toimintaa ja samalla tapahtumat olivat näkyvillä myös Luonnonsuojelija-lehdessä.

Heinäveden Luonnonystävät suunnitteli Raaminmäen puulaji-puistoon tehtävät. Tehtävät ovat suunnattu alakouluikäisille ja eläkeläisille, mutta niissä riittää miettimistä myös muille puulajipuiston kävijöille.

Toiminta

Yhdistyksemme tavoitteena on lisätä luontoharrastusta ja lähiluonnon tuntemusta sekä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua. Järjestämme…

Lue lisää

Heinäveden Luonnonystävät ry:n toimintakertomus 2019

Hallitus

Lue lisää