Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri Asikkalan yhdistys

Asikkala
Navigaatio päälle/pois

Tule mukaan retkelle!

Yhdistys järjestää erilaisia luontoretkiä kevään linturetkistä syksyn sieniretkiin. Talvella pidämme retkitaukoa.
v.2024 sovitut retket
TOUKOKUU
Su 5.5 lähdetään etsimään ja ihailemaan hämeenkylmänkukkaa Tuulosiin.
Oppaana Matti Laurila.Lähdemme kimppakyydein Päijännetalolta klo 10.00. Paluu n.klo 14. Jaamme kuljetuskustannukset. Ota mukaan omia eväitä. Paluumatkalla kävelemme ja nautimme eväitä Lammin Untulanharjulla.

Ei ennakkoilmoittautumista. Säävaraus! Mikäli kevät ei etene ja kukkaa ei vielä löydy, joudumme perumaan retken. Seuraa asikkalanluonnonystävien s.postia ja  facebooksivua tai varmista retken lähtö tekstiviestillä 0505359831 Riikka Lamminpää. Kuva YLE.

Linturetki su 26.5 klo 7.00-8.30. Lähdemme liikkeelle Päijännetalolta klo 7.00 Oppaana Tuomas Meriläinen. Ota mukaan kiikarit ja muistiinpanovälineet. Säävaraus.
Lue tästä viime vuoden retkistämme ja lähde mukaan tänä vuonna.

HUHTIKUU: Linnunpönttöjen ripustus- ja huoltoretki Vääksyn Pasolanvuorelle pidettiin su 2.4.2023.

TOUKOKUU: Yrttiretki Salonsaaressa su 7.5 ja linturetki Norrlinin puistossa ja Kanavaniemessä la 13.5.2023 klo 7-9.00 yhdessä Birdlife Päijät-Hämeen kanssa.

KESÄKUU: Luonnonkukkaretki Metsäkulman kullerolehtoon yhdessä Hollolan yhdistyksen kanssa.

ELOKUU:*Lepakkoretki Vääksyn joella ja kanavalla pe 18.8.2023. Kokoontuminen Päijännetalolla klo 21. Retken ohjaajana oli ympäristöekologi Tuuli Laukkanen.

*Retki Vähä-Äiniön suolle la 19.8. Suoluontoa ja mietiskelyä, vetäjänä Heidi Rask. Mukana oli 12 osallistujaa.

*La  26.8 Suomen Luonnon päiväna juhlistimme Suomen luontoa Päijänteen kansallispuistossa Pulkkilanharjulla klo 13.00 perheretki Pulkkilanharjun luontopolulla. Järjestäjänä Sll Etelä-Hämeen piiri ja Asikkalan luonnonystävät. Retkeen osallistui n.20 henkeä.
SYYSKUU
Torstaina 14.9 yhteisretki Padasjoen kotiseututalolle tutustumaan Padasjoen luonnonystävien kokoamaan sieninäyttelyyn. Sieninäyttelyssä meitä oli 4 innokasta sienien ystävää.

LOKAKUU

*Su 8.10 Hiljan päivän retki Tupalan talomuseon suojellussa metsässä.  Kävelimme n.2km kierroksen metsässä nauttien luonnosta ja hiljaisuudesta.  Lopussa kahviteltiin talomuseolla ja yhdistys tarjosi pullat.  Mukana retkellä oli 12 osallistujaa.

MARRASKUU
su 19.11.2023 osallistumme Padasjoen luonnonystävien järjestämälle kääpäretkelle Ämmälänvuorella. Retken kesto on n.3-4h.

HUHTIKUU 2024
la 6.4 klo 10.00 Äinään seudun kyläyhdistyksen kanssa Äinään luontokeskuksen linnunpönttöjen kunnostustalkoot.
su 7.4 klo 13.00 Pasolanvuoren linnunpönttöretki. Siivotaan pöntöt ja nautitaan nokipannukahvit.
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAN!

 

Seuraa ilmoittelua https://www.facebook.com/asikkalanluonnonystavat