Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri Asikkalan yhdistys

Asikkala
Navigaatio päälle/pois

Tule mukaan retkelle!

Yhdistys järjestää erilaisia luontoretkiä kevään linturetkistä syksyn sieniretkiin. Talvella pidämme retkitaukoa.
v.2024 sovitut retket
HUHTIKUU
la 6.4 klo 10.00 Äinään seudun kyläyhdistyksen kanssa Äinään luontokeskuksen linnunpönttöjen kunnostustalkoot. Ota mukaan omat nuotioeväät.
Kimppakyydein lähtö Päijännetalolta klo 9.45. Jos tulet suoraan Vähä-Äiniölle, niin osoite on Karsillantie 99, 17450 Asikkala. Ei ennakkoilmoittautumista.
su 7.4 klo 13.00 Pasolanvuoren linnunpönttöretki. Siivotaan pöntöt ja nautitaan nokipannukahvit. Ota oma eväät, yhdistys tarjoaa nokipannukahvit. Lähtö Kanava Golfin parkkipaikalta klo 13.00 Ei ennakkoilmoittautumista.
Tulossa Vähä-Äiniön luontokeskuksen linnunpönttöjen kunnostusretki. Päivä ilmoitetaan lähempänä, seuraa s.postia ja facebookia.
TOUKOKUU
Lähdetään etsimään ja ihailemaan Hämeenkylmänkukkaa Tuuloseen. Retkipäivä alustavasti su 5.5. Tarkempi aika ilmoitetaan lähempänä, seuraa s.postiasi.
Linturetki, retkipäivä ilmoitetaan huhtikuussa.
Lue tästä viime vuoden retkistämme ja lähde mukaan tänä vuonna.

HUHTIKUU: Linnunpönttöjen ripustus- ja huoltoretki Vääksyn Pasolanvuorelle pidettiin su 2.4.2023.

TOUKOKUU: Yrttiretki Salonsaaressa su 7.5 ja linturetki Norrlinin puistossa ja Kanavaniemessä la 13.5.2023 klo 7-9.00 yhdessä Birdlife Päijät-Hämeen kanssa.

KESÄKUU: Luonnonkukkaretki Metsäkulman kullerolehtoon yhdessä Hollolan yhdistyksen kanssa.

ELOKUU:*Lepakkoretki Vääksyn joella ja kanavalla pe 18.8.2023. Kokoontuminen Päijännetalolla klo 21. Retken ohjaajana oli ympäristöekologi Tuuli Laukkanen.

*Retki Vähä-Äiniön suolle la 19.8. Suoluontoa ja mietiskelyä, vetäjänä Heidi Rask. Mukana oli 12 osallistujaa.

*La  26.8 Suomen Luonnon päiväna juhlistimme Suomen luontoa Päijänteen kansallispuistossa Pulkkilanharjulla klo 13.00 perheretki Pulkkilanharjun luontopolulla. Järjestäjänä Sll Etelä-Hämeen piiri ja Asikkalan luonnonystävät. Retkeen osallistui n.20 henkeä.
SYYSKUU
Torstaina 14.9 yhteisretki Padasjoen kotiseututalolle tutustumaan Padasjoen luonnonystävien kokoamaan sieninäyttelyyn. Sieninäyttelyssä meitä oli 4 innokasta sienien ystävää.

LOKAKUU

*Su 8.10 Hiljan päivän retki Tupalan talomuseon suojellussa metsässä.  Kävelimme n.2km kierroksen metsässä nauttien luonnosta ja hiljaisuudesta.  Lopussa kahviteltiin talomuseolla ja yhdistys tarjosi pullat.  Mukana retkellä oli 12 osallistujaa.

MARRASKUU
su 19.11.2023 osallistumme Padasjoen luonnonystävien järjestämälle kääpäretkelle Ämmälänvuorella. Retken kesto on n.3-4h.
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAN!

 

Seuraa ilmoittelua https://www.facebook.com/asikkalanluonnonystavat