Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Saarijärven yhdistys

Saarijärvi
Navigaatio päälle/pois

Saarijärven seudun luonnonystävät ry

Saarijärven seudun luonnonystävät ry on perustettu vuonna 1975. Yhdistyksen tehtävä on edistää luonnonsuojelua toiminta-alueellaan ja lisätä ihmisten tietämystä luonnosta ja luonnon arvoista.

Lue lisää toiminnastamme Tapahtumat

Kuva: AMP

Periaatteena kestävä kehitys

Saarijärven seudun yhdistys toimii monella tavalla: järjestää luontoretkiä ja tiedotustilaisuuksia, ottaa kantaa luonnon tilaan ja suojelukohteisiin, sekä ylläpitää perennamaata yhdessä museon kanssa.

Saarijärven seudun luonto on kohtalaisen hyvässä kunnossa, ja seutu tunnetaan ympäri maata järvimaisemistaan ja puhtaista vesistään. Kaikilta osiltaan vetemme eivät kuitenkaan ole turvassa, sillä turvetuotanto sekä maa- ja metsätalous kuormittavat vesistöjämme. Saarijärven seudulla on myös kansallisesti merkittävä harjumaisemia, joiden suojelussa yhdistys on ollut mukana. Seuraamme myös metsien tilaa, ja teemme aloitteita metsien suojelusta.

Luonnonystävien perustoimintaa ovat myös luontoretket, joilla opettelemme tuntemaan luontoa paremmin. Yhdistys järjestää retkiä sienimetsään, katselemaan lintuja ja mielenkiintoisia seutukunnan luontokohteita.

Yhdistyksen alueeseen kuuluvat Saarijärven lisäksi Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi ja Kyyjärvi. Tule mukaan toimintaan!

Keski-Suomen piiri

Saarijärven seudun luonnonystävät ry

  • [email]
  • 040 519 4214
  • Hietarinne 17, 43100 Saarijärvi