Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Paimion seudun yhdistys

Paimion seutu
Navigaatio päälle/pois

Paimion seudun ympäristöyhdistys järjestää ti 23.7 – su 28.7.2024 vuosittaisen Ketoleirin Askalakoskella. Leirillä hoidetaan Paimionjokilaakson arvokasta perinnemaisemaa ja töinä on muun muassa niittoa, haravointia ja riukuaidan tekoa. Leiri aloitetaan tiistaina klo 10 lipun nostolla. Leiri on kaikille avoin.

Paimion seudun ympäristöyhdistys on leireillyt Paimionjokilaakson perinnemaiseman ylläpitämiseksi jo vuodesta 1993 lähtien. Jatkuvalla hoidolla suojellaan vaateliasta ketolajistoa ja vaalitaan kulttuurihistoriallisesti merkittävää maisemaa. Askalankosken alue on osa Natura 2000 -aluetta. Paimionjokilaakso on myös valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta. Kyse on siis todellisesta helmestä, jota sinäkin pääset nyt ihastelemaan ja hoitamaan

Töiden lomassa on hieno mahdollisuus tutustua alueen monimuotoiseen luontoon ja sen mielenkiintoisiin lajeihin. Jokilaakson monilajinen linnusto, perinnebiotooppien harvinaiset kasvilajit ja pitkään hoidettu perinnemaisema tarjoavat vaikuttavia luontoelämyksiä!

Miten leirille? – tule mukaan tekemään arvokasta työtä!

Leirille voi osallistua koko viikoksi (ti-su), päiväksi, tai tulla vain hetkeksi tutustumaan toimintaan. Töistä vastaa leirinjohtaja Otso Helenius ja ruoasta leirikokki. Majoitus omissa teltoissa tai Ketotalon yläkerrassa (lattiamajoitus). Saunaan ja uimaan pääsee joka päivä läheiselle Ankkalammelle! Ota mukaan yöpymisvarustus sekä työtä kestävä ja säät huomioon ottava vaatetus. Ruokailuvälineet löytyvät Ketotalolta.

Askalankosken Ketotalo toimii leirin tukikohtana. Ketotalo löytyy Askalankosken voimalaitoksen läheltä, osoitteesta Voimalantie 116, Paimio. Autolla tullaan parkkipaikalle korkean voimalarakennuksen viereen. Siitä ylitetään Paimionjoki riippusiltaa pitkin ja saavutaan Ketotalolle. Matkaa on n. 100 m. Pysäköinti tapahtuu siis Paimionjoen itäpuolella, vaikka Ketotalo sijaitsee länsipuolella. Länsipuolelta paikalle EI pääse, vaikka karttapalvelusi saattaakin sitä ehdottaa!

Bussilla pääsee Turusta ja Helsingistä Paimion Nesteelle. Pysäkin nimi on Paimio th, jollaisena se löytyy esim. Matkahuollon matkahausta. No miten pääsee pysäkiltä leiripaikalle? Katso seuraavista ilmoittautumisohjeista.

Ilmoittautuminen:

Ruokailun järjestämiseksi pyydämme ilmoittautumisia. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka pitkään aiot olla leirillä, tarvitsetko kuljetusta bussipysäkiltä ja mahdollinen erityisruokavalio. Jos et pääsekään, peruuta ilmoittautumisesi. Tämä helpottaa suunnittelutyötä ja me voimme keskittää voimavaramme tärkeisiin asioihin, kuten luonnonsuojeluun. Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

otsomatti@gmail.com