Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Paimion seudun yhdistys

Paimion seutu
Navigaatio päälle/pois

Paimionjoki-palkinto 2021 myönnetty PSYYlle

Yhdistyksemme on saanut Paimionjoki-yhdistyksen myöntämän Paimionjoki-palkinnon! Alla yhdistyksen tiedote, jossa kerrotaan myös heidän puheenjohtajansa vaihtumisesta:

Paimionjoki-yhdistyksen puheenjohtajaksi Henri Partanen ja Paimionjoki-palkinnon saajaksi Paimion seudun ympäristöyhdistys ry

Paimionjoki-yhdistys valitsi keskiviikkona 8.12. syyskokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen Kosken Tl kunnanjohtajan Henri Partasen. Puheenjohtajan paikka vapautui edellisen puheenjohtajan, Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisilan astuttua sivuun. Maisila ehti luotsata Paimionjoki-yhdistystä ansiokkaasti neljä vuotta. Henri Partanen on aiemmin toiminut Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n puheenjohtajana, joten hänellä on aiempaakin kokemusta vesiensuojelutyön organisoinnista. Puheenjohtajuuskausi alkaa vuoden 2022 alusta ja kestää kaksi vuotta.

Syyskokouksessa julkistettiin myös Paimionjoki-palkinnon saaja. Palkinnon arvo on 200€. Sen tavoitteena on tuoda esiin Paimionjoen vesistöalueella toimivien yksityishenkilöiden sekä paikallisyhdistysten ja -yhteisöjen tärkeä työ Paimionjoen hyväksi. Tämä työ voi olla esimerkiksi Paimionjoen virkistyskäyttöä tai tunnettavuutta lisäävää tai konkreettisia töitä veden tilan hyväksi.

Paimionjoki-palkinnon saajaksi vuonna 2021 on valittu Paimion seudun ympäristöyhdistys ry

Paimionjoki-yhdistyksen hallitus painotti valinnassaan erityisesti yhdistyksen talkoilla tekemän perinnebiotooppien hoitotyön pitkäjänteisyyttä; onhan ketojen hoito Askalassa Paimiossa alkanut jo 1990-luvulla. Lisäksi toiminta tavoittaa suuret kansanjoukot ja Askalan perinnemaisema on laajalti tunnettu Paimionjokilaakson helmi ja suosittu retkikohde. Tänä vuonna yhdistys on toteuttanut patopolun täydellisen ehostuksen ja uusinut ketotalon pihan opastaulun. Kesäinen ketoleiri ja syksyinen polttoleiri ovat olleet jälleen pienen yhdistyksen voimainponnistuksia.

Paimionjoki-palkinnon saajan valinnan teki Paimionjoki-yhdistyksen hallitus kahden hyvän ehdotuksen välillä. Palkinnon saajaksi esitettiin myös paimiolaista purokunnostusaktiivia Olli Malmbergia. Molemmat ehdokkaat saivat useampia suosituskirjeitä. Paimionjoki-yhdistyksen hallitus myönsi Olli Malmbergille kunniakirjan ja haluaa kiittää täten tähänastisesta tärkeästä työstä sekä kannustaa Malmbergia myös jatkossa. Olli Malmberg on jo vuosia tehnyt täysin pyyteettömästi töitä Paimion Vähäjoen sivuhaaran Karhunojan luontaisen taimenkannan eteen. Hän mm. inventoi ja kunnostaa kutusoraikoita ja tuottaa tärkeää tietoa havainnoimalla taimenen kutua. Kentällä ympäri Suomea asiasta tiedetään ja sitä arvostetaan suuresti.

Palkinto myönnettiin nyt kolmatta kertaa. Viime vuonna palkittiin Anni ja Rauli Jalosen isännöimä Tiensuun tila Tarvasjoelta Liedosta. Tämän vuoden tapaan myös viime vuonna arvostettiin harvinaistuvien perinnebiotooppien hoitoa, sillä Tiensuun tila hoitaa jokivarren maisemia laiduntamalla.”