Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Keravan yhdistys

Kerava
Navigaatio päälle/pois

Tuusulantie 64-68:n asemakaavan muutos (2339)

Suunnitelma-alueella on entisen Muhevaisen puutarhaliikkeen paikalle raivattu tasainen ja aidattu kenttä, noin 4000 neliömetrin laajuinen yhtenäinen lehtometsä, yksi puutalo ja pieni parkkipaikka. Yhdistyksen mielestä alue sopii hyvin kerrostalorakentamiseen koska ympärillä on jo useita 6-8 -kerroksisia taloja. Huomattava on, että kapealla tontilla kerrostalo on sijoitettava lähes kiinni vilkkaasti liikennöityyn Tuusulantiehen. Liikennemelu on siinä määrin merkittävää, että se estänee tienpuoleisten asuntojen jäähdyttämisen tuuletusikkunoiden kautta kesähelteillä.

Rakentaminen olisi hyvä kohdistaa jo raivatulle alueelle ja jättää suurin osa, jos ei peräti kaikki, metsäalueesta rakentamisen ulkopuolelle. Tiheästi asutulla seudulla on ennestään niukasti víheralueita ja lisärakentamisen takia niiden tarve vain korostuu.

27.12.2022