Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Lintukävelyn liukastelut

Jaana Ylönen Kalapirtin ruokinnan ruokavieraat

Maaliskuun valoisa aamu tervehti lintukävelylle osallistujat. Kovin keväiseltä sää ei tuntunut, aurinko oli pilviverhon takana ja tuuli puhalteli pohjoisesta. Liekkö talven tuntu vaientanut linnut, mutta tällä kertaa kovin montaa lintua ei laulunsa perusteella havaittu. Kaupungintalon edustan tilhiparvi piti kuitenkin tuttua helinää. Tilhiparvi pyöri Päiviönsaaren yllä välillä jakautuen pienempii parviin. Parhaillaan parvessa oli noin 30 tilheä.

Varkauden kävelytiet olivat paikka paikoin tosi liukkaat ja nastakengät osoittautuivat turvallisimmiksi kulkupeleiksi kävelyn aikana. Kaikki kuitenkin selvisivät parin tunnin retkestä kaatumatta.

Jaana Ylönen Lintukävelijät Kämärillä

Pirtinvirrassa uiskenteli muutama sinisorsapariskunta. Ensimmäiset harmaalokit ovat jo kotiutuneet Varkauden korkeudelle ja muutama niistä lensi ylitsemme. Talitiaiset ja sinitiaiset olivat Kalapirtin ruokinnalla ja pähkinät hupenivat kiivasta tahtia ruokinta-automaatin katolta. Pähkinänakkeli ei meille näyttäytynyt.

Käpytikkoja näimme kaksi lintua, mutta täysin ei selvinnyt oliko kyseessä pariskunta. Muita tikkoja emme nähneet, vaikka polun varrella olikin tuoreita palokärjen tekemiä koloja.

Jaana Ylönen Jäiset pitsit kosken kivillä, Kämäri 9.3.2024

Kämärin luonto on uskomattoman monipuolinen ja tarkasti katsoen se tarjoaa vinkkejä harvoin näkyvillä olevasta elämästään. Liito-oravat viihtyvät alueella ja isojen kuusten ja haapojen juurelta voi löytää niiden jätöksiä.

Jaana Ylönen Liito-oravan papanat puun juurella

Koskikarat eivät tälläkään kertaa pettäneet. Aina yhtä ihastuttavat linnut niiailivat ja sukeltelivat koskessa. Kerralla näimme kuusi lintua ja yksi niistä lauloi aivan kävelysillan lähellä.

Jaana Ylönen Koskikara Kämäri 9.3.2024

Lajirikkaimmaksi lintupaikaksi osoittautui Taipaleen ruokinta. Siellä oli punatulkkuja, tali- ja sinitiaisia, töyhtötiainen, hömötiainen ja kuusitiainen ja vielä käpytikkakin.

Jaana Ylönen Hömötiainen Taipaleen ruokinta 9.3.2024

Lintukävelylle osallistui 6 henkilöä ja näimme 14 lintulajia: tilhi, naakka, varis, sinitiainen, talitiainen, sinisorsa, harmaalokki, käpytikka, urpiainen, koskikara, punatulkku, töyhtötiainen, hömötiainen, kuusitiainen.