Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Tammikuu ja uusi pinnalista- aloita vaikka Pihabongauksella 27.1.2024

Pekka Varneslahti Pikkutikka koiras Lehtoniemi 29.1.2022

Vuoden alku aloittaa itse kullakin luontoharrastajalla erilaiset pinnalistat alkutilanteesta. Olipa pinnojen kerääminen tiukan tavoitteellista tai omien havaintojen muistiin merkkaamista, antaa se oivan lisän harrastukseen. Havaintopinnojen kerääminen varsinkin lintuharrastajilla on tosi yleistä ja havaintojen kirjaaminen ainakin vuosipinnoja keräten lähes sääntö kuin poikkeus. Pinnoja havainnoistaan voi hyvin kerätä vaikka nisäkkäistä tai perhosista. Tarkka havainnointi edesauttaa uusien lajien opiskelua ja tuntomerkkien muistiin painamista.

Ilkka Koivisto Tikli 20.1.2023 Varkaus

Hyvä hetki aloittaa 100- lintulajin kerääminen tänä vuonna tulee lauantaina 27.1.2024, kun yhdessä Lintuyhdistys Kuikan lintuharrastajien kanssa olemme mukana Pihabongaus-tapahtumassa. Opas on paikalla auttamassa talvilintujen tunnistamisessa Kalapirtin ruokinnalla klo 10-11 välillä.

Kalapirtin ruokintapaikka on punaisen täplän kohdalla.

Ruokintapaikalla on koko talven viihtynyt pähkinänakkeli. Lisäksi on mahdollista nähdä käpytikan lisäksi muitakin tikkoja. Varmasti siellä on tali- ja sinitiaisia. Läheisistä koskista on helppo napata listalle lisäksi koskikara. Pihapongaus on helppo tapa aloittaa lintuharrastus ja sopii erinomaisesti kaikille vauvasta vaariin.

Pekka Nykänen Koskikara Ämmäkoski Varkaus 5.3.2023

Osallistumme valtakunnalliseen pihabongaukseen 27.1. klo 10-11. Mikäli sinulla ei ole omaa ruokintapaikkaa tai lintujen tunnistamisessa on haasteita, niin voit osallistua Varkaudessa julkiseen ruokintapaikan seurantaan.

Pihabongauksen järjestää BirdLife Suomi 27.1.- 28.1. Tarkemmin tästä!

Ohjeet:

-Tarkkaile tunnin ajan lintuja omalla kotipihalla tai muussa sopivassa paikassa tammikuun viimeisenä viikonloppuna joko lauantaina tai sunnuntaina.
-Tunnista tunnin aikana havaitsemasi lintulajit.
-Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan (näin vältät laskemasta samoja yksilöitä moneen kertaan).
-Ilmoita havaintosi Birdlifen verkkolomakkeella viimeistään perjantaina 2.2.
-Yhdeltä paikalta ilmoitetaan havainnot vain kerran (ei siis esimerkiksi erikseen lauantaina ja sunnuntaina).
-Havainnot voi ilmoittaa myös postikortilla: BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki.
-Postikortissa on lintuhavaintojen lisäksi oltava havainnoijan nimi, osoite ja havaintopaikan osoite, havainnointiajankohta (päivä ja kellonaika) ja havainnoijien määrä.