Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Sadonkorjuun aika

Hannu Holopainen Mustatorvisieni 1.8.2023

Elokuun illat pimenevät ja aamu-usva nousee järven pinnalta yhtä aikaa auringon nousun kanssa. Pääskyset parveilevat ja opettelevat parvilentoa. Viimeiset pääskyjen poikaset saavuttivat lentokyvyn vasta viime viikolla ja kohta on edessä pitkä muuttomatka.

Mustikat ovat vielä poimiskelpoisia, vadelmien satokausi on ihan lopuillaan. Kesän marjasato alkaa olla syöntikelpoista myös rastaiden mielestä.

Jaana Ylönen Räkättirastas 14.8.2023 Varkaus

Kesän sienisato on hemmotellut ahkeria retkeilijöitä. Varsinkin keltavahverot ovat loistaneet sammalikossa tuon tuosta, aivan yllättävissäkin paikoissa. Kantosienetkin ovat kesän kosteudessa tehneet tärkeää työtään selluloosan pehmentämisessä.

Jaana Ylönen Koivunkantosienet 13.8.2023 Varkaus

Perhosmaailmassa on menossa ajanjaksot toukkavaiheista ja parasta lentoaikaansa viettävistä loppukesän kaunottarista.

Pekka Varneslahti Keisarinviitta, naaras , Valesina-muoto
Liisa Tolvanen Silmäiltayökkönen 9.8.2023

Kesällä voi törmätä mitä mielenkiintoisimpisiin kulkijoihin. Tämä puupinon päällä viihtynyt ötökkä paljastui runkoseeprahypykiksi. Hypykki kuvaa hyvin ötökän pakenemistapaa, kun joudun sen kulkua häiritsemään.

Liisa tolvanen Runkoseeprahypykki 14.8.2023

Loppukesä on tuonut lähistölle mielenkiintoisia vähän harvemmin nähtyjä kahlaajia. Jalohaikara piipahti Kinkamon rannalla ja avosetti näyttäytyi Leppävirralla.

Jaana Ylönen Jalohaikara 9.8.2023 Varkaus
Ilkka Koivisto Avosetti 9.8.2023 Leppävirta