Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Satakunnan piiri Ulvilan yhdistys

Ulvila
Navigaatio päälle/pois

Suomen luon­non­suo­je­lu­liit­to Ulvila ry:n jäsentiedote 2024

SLL Ulvila ry:n vuosikokous ma 25.3. klo 17.30, Klubi Lautturi, Tommilantie 2, 28400 Ulvila.

Puhujana Ulvilan kaupungin ympäristöinsinööri Eerika Laivonen. Kysymyksiä askarruttavista ympäristöasioista saa esittää puhujalle.

Tämän jälkeen vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Tervetuloa!

Puheenjohtajalta

Suomen luonnonsuojeluliiton vuosien 2024–2025 teemana on lähiluonto. Vaikka itselle luonnonsuojelu yhdistystoiminnan muodossa on melko uutta, olen aina arvostanut luontoa ja viihtynyt varsinkin helposti
saavutettavassa lähiluonnossa. Lapsena kotipihan lähimetsä ja pellonreuna sammakonpoikasineen olivat suosikkihavaintopaikkojani.

Myöhemmin kaupungissa asuessa lähimetsät ja parvekeviljely toivat mahdollisuuksia luonnon seuraamiseen ja siitä nauttimisen. Aina metsäaluetta ei kuitenkaan ole ollut lähellä ja olen joutunut pohtimaan miten löytää monipuolista havainnoitavaa ja rentoutumispaikkoja luonnossa myös kaupungissa? Suurin osa Suomalaisista asuu nykyään kaupunkiympäristössä ja kaupunkiluonnon kehittäminen voikin olla tärkeää monimuotoisuuden ja lähiluonnon suojelua sekä samalla lisätä asukkaiden terveyttä ja viihtyvyyttä.

Lähiluonnon monimuotoisuuden lisäämisestä on kirjoitettu paljon ja esimerkkejä löytyy monesta mittakaavasta. Jokainen voi tehdä pieniä asioita, kuten vaikka hankkia pölyttäjäystävällisen ruukkukasvin
parvekkeelle ja havainnoida luontoa omassa lähiympäristössään. Jos innostusta ja yhteistyötä löytyy, voi aikaan saada isompiakin muutoksia. Esimerkiksi tulemalla mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan SLL Ulvilan toimintaa, ei tarvitse jäädä yksin pohtimaan mitä oman lähiluonnon hyväksi voisi tehdä.

Ulvilan yhdistys tarvitseekin lisää luonnosta kiinnostunutta porukkaa, jotta retkiä ja muuta toimintaa voidaan paremmin järjestää – saadaan uusia ideoita ja retkikohteet sekä toiminta ovat yhdistyksen jäsenten näköistä. Sinun ei tarvitse olla asiantuntija tullaksesi mukaan ja myös lapset ja nuoret ovat tervetulleita!

Keväisin terveisin
SLL Ulvilan puheenjohtaja Anna-Maija Mattila

Menneenä vuonna on jälleen retkeilty.  Oman kaupunkimme luonnonsuojelulliset asiat ovat olleet tärkeässä asemassa. Joutsijärven kansallispuiston perustamisen mahdollisuutta on selvitelty eri tahojen kanssa. Seuraamme aktiivisesti myös Kaasmarkun ja Harjunpään aurinkovoimaloiden hankkeiden tilannetta.

Kuten puheenjohtaja jo mainitsi, lisäkäsiä tarvittaisiin toiminnassa. Mukaan lähtemiseksi riittää halukkaaksi ilmoittautuminen, vaikka sähköpostilla ulvila@sll.fi. Mitä useampi tekijä, sen vähemmän tehtävää.

Sähköpostiosoitteita voi edelleen ilmoittaa allekirjoittaneelle. Luonto kiittää.

Tarja Kortesniemi, viestintävastaava, tarja.kortesniemi@gmail.com