Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Mäntän seudun yhdistys

Mänttä
Navigaatio päälle/pois
Näkymä lintutornista Käkijärvelle kevättulvan aikaan.
Kuva: H.Mutikainen

Kolhossa sijaitsevan Käkijärven rantaan rakennettiin ensimmäinen lintutorni vuonna 1993.
Silloinen Vilppulan kunta oli hankkeen maksaja ja rakentaja. Järvi oli jo pitkään ollut lintuharrastajien suosiossa, siis hyvä lintujärvi, jossa oli havaittu myös monia harvinaisia lintuja, kuten vesipääsky, pikkuhuitti ja viiksitimali. Tornin myötä harrastajat pääsivät entistä paremmin tarkkailemaan järven lintuelämää. Torni olikin ahkerassa käytössä vuosikausia, kunnes tulipalo tuhosi sen vuonna 2011.

Lintuharrastajat eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan alkoivat puuhata uutta tornia. Monien vaiheiden jälkeen Käkijärvelle, entisen tornin paikalle, rakennettiin uusi torni vuonna 2016. Yhdistyksemme oli myös mukana vauhdittamassa hanketta. Mänttä-Vilppulan kaupunki lupasi materiaalit torniin ja rakentajat löytyivät Vilppulan vankilasta, jossa järjestetään rakennusalan koulutusta vangeille. Uusi torni on rakennettu entisen tornin piirustusten mukaan, joskin yhtä katselukerrosta korkeampana. Yhdistyksemme järjestämiä uuden tornin vihkiäisiä vietettiin helatorstaina 5.5.2016.

Käkijärven lintutornin vihkiäiset 5.5.2016
Kuva: H.Mutikainen

 

 

Toiminta

Mäntän seudun yhdistys järjestää vuosittain erilaisia retkiä, matkoja ja tilaisuuksia, joilla pyritään tavoittamaan kuntalaisia ja kartuttamaan…

Lue lisää