Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri Lapuan yhdistys

Lapua
Navigaatio päälle/pois

Ke 12.7. jättipalsamin torjuntatalkoot Simpsiöllä

Kuvassa voi olla kukka ja tekstissä sanotaan Vieraslajitalkoot Lapualla 12.7. klo 17-19 Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus
Tervetuloa jättipalsamin torjuntatalkoisiin Lapualle 12.7. klo 17! Tapahtuman järjestää ELY-keskus.
Tapahtuman tarkoitus on auttaa asukkaita tunnistamaan sekä torjumaan mailtaan jättipalsamia, joka on haitallinen vieraslaji. Näissä talkoissa torjumme siis yhdessä jättipalsamia Simpsiön hiihtomajan alueella osoitteessa Urheilumajantie 28. Tarjoamme kaikille talkoisiin osallistuville pientä syötävää ja juotavaa. Muista ottaa mukaasi säänmukaiset ulkovaatteet sekä kumisaappaat. Jaamme talkooväelle puutarhahanskat sekä jätesäkit.
MITÄ? Jättipalsamin torjuntatalkoot
MISSÄ? Lapua, Simpsiön hiihtomaja, Urheilumajantie 28
MILLOIN? keskiviikkona 12.7. klo 17 alkaen
MUUTA? Ota mukaasi säänmukaiset ulkovaatteet ja kumisaappaat!
Taustatietoa jättipalsamista:
Jättipalsami on haitallinen vieraslaji, joka kasvattaa maaperän eroosioriskiä sen kasvualueilla. Se on myös vaaraksi meidän luontomme monimuotoisuudelle. Vieraslajit ovat lajeja, jotka ovat levinneet uusiin elinympäristöihin ihmisten avustamana. Ne syrjäyttävät alkuperäisiä lajeja ja uhkaavat herkkiä luonnonalueita sekä uhanalaisia lajeja.