Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri Lapuan yhdistys

Lapua
Navigaatio päälle/pois

Jättipalsamin torjuntatalkoot 14.7.2020

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus yhdessä Lapuan kaupungin kanssa järjestää kaikille avoimet jättipalsamin kitkentätalkoot tiistaina 14.7. klo 17-19 Simpsiön Hiihtomajan ympäristössä. Myös Lapuan ympäristöyhdistys on mukana talkoissa. Talkookohteena on Simpsiön Hiihtomajan parkkipaikan viereinen rinne, jossa on jättipalsamikasvusto.

Jättipalsami on haitallinen vieraslaji, joka valloittaa nopeasti isojakin maa-alueita ja syrjäyttää paikalta muun kasvillisuuden. Jättipalsami on yksivuotinen laji, jota on kuitenkin onneksi melko helppo torjua kitkemällä.

Jättipalsamin torjuntatalkoiden kokoontumispaikka on Hiihtomajan parkkipaikka (Urheilumajantie 28, 62100 Lapua). Lyhyen alkuinfon jälkeen siirrytään maastoon kitkemään jättipalsamia. Mukaan voi tulla missä vaiheessa talkoita tahansa.

Järjestäjä tarjoaa hanskat ja jätesäkit talkoolaisille. Varustaudu säänmukaisella vaatetuksella ja ota mukaan kumisaappaat, juomapullo, hyttyskarkotteet ja reipas mieli!

Koronatilanne huomioidaan välttämällä turhia kontakteja ja kokoontumalla väljästi ulkona.

Tervetuloa talkoisiin!