Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Ylä-Satakunnan yhdistys

Ylä-Satakunta
Navigaatio päälle/pois

Ajankohtaista

Lähde mukaan keväiselle luonto- ja linturetkelle Yyterin rannoille ja lintutorneille!

  • Bussi lähtee Kihniöstä kuntosalin edestä vappuaamuna 1.5. klo 6.30 ja
  • Parkanosta Shelliltä klo 7. Paluu iltapäivällä.

Retki on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille.

  • Omat eväät mukaan, riittävästi vaatetta,
  • YSY tarjoaa nuotiokahvit.

Ilmoittautuminen toivottavaa (bussivarauksen takia) Hannu Latvajärvi 0400 917 072, mielellään viestillä.

Lämpimästi tervetuloa! Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistys

Menneet tapahtumat

Kutsu maisemailtaan/YSY

Mielimaisema ja maisema mielessä 22.3.2023 klo 18 Parkanon kirjastossa
FT Ilona Hankonen saapuu vuosikokousvieraaksemme. Ilonan väitöskirja Ihmisiä metsässä. Luonto kulttuuriympäristökysymyksenä tarkastettiin tammikuussa 2022 Turun yliopistossa.

Metsät, suot ja järvet ovat osa rakasta arjen ympäristöämme, jossa tapahtuvat muutokset tuntuvat toisinaan sielussa saakka. Luonto ja kulttuuriympäristö hahmotetaan usein jopa toisilleen vastakkaisiksi ympäristökategorioiksi. Erilaisen rakentamisen seurauksena syntyvä maisemamuutos aiheuttaa monenlaisia menetyksen tunteita. Ilona Hankonen tarttuu aiheeseen osin uudenlaisesta näkökulmasta. 

Lämpimästi tervetuloa yleisötilaisuuteen ja keskustelemaan aiheesta! Keskustelun jälkeen jatkamme sääntömääräisten vuosikokousasioiden parissa. Käsiteltävänä on myös uudistuneen yhdistyslain johdosta tehtäviä sääntömuutosesityksiä.

Tervetuloa vuosikokoukseen maisemaillan jatkoksi 22.3.2023

YSYN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS  klo 19 .

Aloitetaan pienellä tarjoilulla yleisötilaisuuteen osallistuneiden kanssa.

Kokousasioina sääntömääräiset kokousasiat ja yhdistyslakimuutoksen aiheuttamat sääntömuutosesitykset.

Mikäli olet estynyt pääsemästä paikalla, mutta haluat osallistua kokoukseen etäyhteyden välityksellä, laita ystävällisesti ilmoittautuminen postiin ja lähetämme sinulle linkin kokoukseen.

Tervetuloa sekä maisematilaisuuteen että vuosikokoukseen!

Hallitus

Lintuillassa perjantaina 10.2.2023 katseltiin Helena Lisman ja Anja Kuivasen lintukuvia ja tutustuttiin Lintuatlakseen Eira-Maija Savosen opastamana. Ilta oli oikein onnistunut. Helena ja Anja kertoivat, mistä oma harrastus oli alkanut. ”Opettele 100 lintua”- haasteesta kehkeytyi vähitellen hieno harrastus, jonka parissa ystävykset käyvät niin tutuilla kuin uusillakin lintupaikoilla yhdessä.

Eira-Maijan opastus Lintuatlaksen 4. keruusta, atlasruuduista ja selainalustasta ja havaintojen määrästä herätti yleisössä kovasti mielenkiintoa. On varmaa, että havaintojen keruuseen, atlakseen ja linturetkiin palataan vielä uudelleen.

Lintuatlasohjeisto löytyy sivulta: https://lintuatlas.fi/about/

Seuraava yhteinen lintutapaaminen ajoittuu perinteisesti vappuun, jolloin YSY tarjoaa kaikille VAIHTOEHTOVAPUN LINTURETKEN! Laittakaahan jo mieleen!

Lintuillan yhteydessä puhuttiin myös siitä, miten puhelimeen ladattavat sovellukset helpottavat havaintojen kirjausta. Todettiin, että on myös paljon muuta, mitä havainnoida: perhosia, kasveja, hyönteisiä, vieraslajeja. Pikaisesti katsottiin Tiiran nomadia, mainittiin iNaturalist, Laji.fi:n oma havaintovihko. Puhuttiin lintujen laulujen tunnistamisesta, johon myös löytyy apua, esimerkiksi Merlin app, johon käyttöön otettaessa ladataan skandinaaviset lintujen äänet tunnistuksen tueksi.