Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Ylä-Karjalan yhdistys

Ylä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukkien päivän aiheena on tänä vuonna raita.
Retki Lipinlahteen 16.6. klo 10-14.

Ylä-Karjalan luonnonystävät ry. (YKLY) järjestää Luonnonkukkien päivänä kesäkuun 16. päivä kello 10-14 tutustumisretken Nurmeksen Lipinlahden vanhan kansakoulun tontille (Koulukujantie 1, Kohtavaara).

Paikalle voi tulla oman aikataulun mukaan tuolla aikavälillä ja viipyä haluamansa ajan.Tänä vuonna Luonnonkukkien päivän valtakunnallisena aiheena on pajuihin kuuluva raita joita löytyy tontilta runsaasti. Raita on Suomen luonnossa äärimmäisen tärkeä kasvi muun muassa pölyttäjille ja monille muille lajeille.

Samalla retkeläiset voivat ihailla ja kysellä tontilta löytyvistä muista luonnonkasveista, jäkälistä, kukista ja luonnosta yleensä. Oppaana paikalla FM Kimmo Jääskeläinen Kuopion luonnontieteellisestä museosta sekä YKLY:n hallituksen jäseniä.

Tervetuloa!Mukaan sään mukaiset vaatteet ja jalkineet sekä retkieväitä tarpeen mukaan. Paikalla on mahdollisuus makkaroiden paistamiseen ja muuhun mukavaan yhdessäoloon.Tilaisuus on ilmainen ja myös lapset ovat tervetulleita. Koulun pihassa on autojen paikoitusmahdollisuus.

Ylä-Karjalan Luonnonystävät