Tapahtumia ja ajankohtaista Kurkisuo Lausuntoja Luontopolut
Hallitus ja yhteystiedot Jäseneksi Linkkejä Postituslista


Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys ry on perustettu vuonna 1975. Se kuuluu Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin ja siten samalla myös Suomen luonnonsuojeluliittoon. Yhdistyksen tämänhetkinen jäsenmäärä on n. 260.

Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää luonnon- ja muun ympäristön suojelua ja hoitoa Hyvinkään kaupungin alueella ja olla tätä harrastavien henkilöiden yhdyssiteenä. Pääperiaatteena on kestävä kehitys, eli nyky-yhteiskunta ei saa kuluttaa tulevien polvien tarvitsemia luonnonvaroja. Yleistavoitteena on terveellinen, viihtyisä, monipuolinen ja virikkeellinen ympäristö; Hyvinkäällä on erityisesti vaalittava vihreää kaupunkikuvaa sekä laajoja ja puhtaita pohjavesiä.

Toimintamuotoinamme ovat yleisötilaisuuksien järjestäminen, kannanottojen laatiminen ympäristöä koskeviin suunnitelmiin, tempausten, tapahtumien, retkien ja tutustumiskäyntien järjestäminen.

Vuosi 2018 on Suomen luonnonsuojeluliiton 80v-juhlavuosi, vuoden teemana ovat metsät. Metsäteema tulee näkymään myös yhdistyksen retkillä, tapahtumissa ja näyttelyissä.

Voit lähettää luontohavaintoja ym. kommentteja Hyvinkään ympäristöön ja ympäristönsuojeluun liittyen sähköpostitse yhdistykselle osoitteeseen tero.luontoluotsi(ät)gmail.com.


AJANKOHTAISTA JUURI NYT: (lisätietoja Tapahtumia-sivulla)

* Valokuvanäyttely Sveitsin-Härkävehmaan alueesta kirjastossa 12.-29.3.

* Julkinen keskustelutilaisuus mm. Sveitsin osayleiskaavasta & kouluverkkoselvityksestä Laureassa to 5.4.

* Joutsenretki Ridasjärven lintutornilla su 8.4.

* Talvidendrologiailta Hyrian maaseutuopistolla ke 11.4.


Haluatko osallistua toimintaamme? Seuraa meitä Facebookissa: Hyysyn Facebook-sivulle

Liity Hyysyn sähköpostilistalle!
Ohjeet listalle liittymisestä "Postituslista" -sivulla.


Sivuja päivitetty:
11.03.2018 (Tapahtumia & Lausuntoja)
01.02.2018 (Tapahtumia & Hallitus)
07.01.2018 (Tapahtumia)
23.10.2017 (Tapahtumia)
28.09.2017 (Tapahtumia)