Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys ry.

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys on Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenjärjestö. Liittymällä Suomen luonnonsuojeluliiton jäseneksi liittyy samalla automaattisesti oman asuinseudun luonnonsuojeluyhdistykseen.

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys edistää toiminta-alueellaan (Hämeenlinna ja Hattula) luonnon- ja ympäristönsuojelua.

Luonnonsuojeluyhdistys järjestää muun muassa ympäristö- ja luontoaiheisia esitelmiä ja muita tilaisuuksia, monipuolisia yleisöretkiä luontoon sekä edistää luonnonsuojelua pitämällä kirjastoa ja kokoelmia. Yhdistykseltä voi ostaa Hämeenlinnan seudun luonto -julkaisuja. Viimeisin numero on Hämeenlinnan Ahveniston luonnon teemanumero, Hämeenlinnan seudun luonto 10 (2015).

Vuoden 2016 alussa (12.1) luonnonsuojeluyhdistys järjesti Järven tarina -elokuvan hyväntekeväisyysnäytöksen. Kaikki pääsylipputulot (1 140 €) ohjattiin Vanajavesisäätiön kautta vesistöjen suojeluun tänä vuonna. Kohtuutalousseminaari, puhujina Sirpa Pietikäinen, Marko Ulvila ja Paavo Järvensivu, järjestettiin 8.2.2016. Yhdistys on mukana Lasten liikunnan tuen Luonnollisesti ulkona -hankkeessa, ja esittelee toimintaansa Aulangolla tapahtumassa Aulanko herää lauantaina 16.4.2016. Hämeenlinnan Mahdollisuuksien torille 11.6.2016 yhdistys järjestää Agenda 2030 -ohjelman mukaisen paneelin teemasta vesi & sanitaatio. Muuten yhdistys on mukana mahdollisimman paljon kaupungin Vesi & Luonto -teemavuoden vietossa.

Luonnonsuojeluyhdistyksen alaiset kerhot kasvikerho Pulsatilla ja hyönteiskerho Cupido järjestävät omaa ohjelmaansa.

Hyönteiskerho Cupido

Paikalliset hyönteisharrastajat kokoontuvat syys-huhtikuun aikana kerran kuussa torstaisin Stonegallery Lunnikivellä (Idänpääntie 6, Hämeenlinna). Ohjelmassa asiantuntijoiden esitelmiä ja/tai harrastajien kuvaesityksiä ötököistä. Ohjelmat löytyvät Stonegalleryn kotisivuilta. Kokouskutsut lähetetään sähköpostitse. Yhteystiedot: martti.raekunnas@pp.inet.fi

Cupidon toimintakertomus vuodelta 2015 (pdf-tiedosto).

Kasvikerho Pulsatilla

Pulsatilla vuonna 1991 perustettu Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistyksen alainen kerho, joka toimii seudun kasvienharrastajien yhdyssiteenä. Toiminta keskittyy Hämeenlinnaan ja sen naapurikuntiin. Lue lisää Pulsatillan esitteestä (pdf-tiedosto).

Pulsatillan
toimintakertomus vuodelta 2016 (pdf-tiedosto)
toimintasuunnitelma vuodelle 2017 (pdf-tiedosto).

Huomio! Pulsatillan Luonnonkukkien päivän retki Honkalanrantaan on 18.6. klo 10 -13. Luonnonsuojelija-lehden Luonnonkukkien päivän tapahtumakalenterista on päivämäärä pudonnut pois.

Yhteystiedot

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys
PL 202
13101 Hämeenlinna

Yhdistyksen toimisto ja arkisto sijaitsee osoitteessa
Hämeentie 2 A 6, as 2, 13101 Hämeenlinna. Toimisto on yleensä avoinna keskiviikkoisin ja silloin luonnonsuojelupiirin aluesihteeri on tavattavissa.

Hallitus vuonna 2017

Puheenjohtaja: Esa Kilpi 050 4369 560 tai
esa.kilpi ät pp1.inet.fi
Sihteeri ja taloudenhoitaja: Aino Risto  
Muu hallitus : Karri Jutila
Markku Karvonen
Päivi Luppi
Timo Nieminen
Merja Saarinen
Reijo Turunen

 

Toiminta-ajatus:

" 2§
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan luonnon- ja ympäristönsuojelua.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys harjoittaa valistus- ja neuvontatoimintaa järjestämällä kokouksia ja esitelmätilaisuuksia sekä julkaisemalla alaa käsittelevää yleisövalistusta tiedotusvälineissä, tekee aloitteita ja esityksiä viranomaisille ja yhteisöille sekä ottaa tarpeen mukaan kantaa toimialaansa liittyvissä asioissa, tekee ehdotuksia luonnonsuojelu- ja muiden alueiden varaamiseksi ja rauhoittamiseksi, edistää luonnon kaikinpuolista tuntemusta järjestämällä yleisöretkiä luontoon ja antamalla siellä asianmukaista havainto-opetusta, edistää luontoon kohdistuvaa tutkimusta ja harjoittaa nuorisotoimintaa sekä edistää luonnonsuojelua pitämällä kirjastoa ja kokoelmia. "

Toimintakertomuksia:

2010     2014

Maakuntakasvi:
Hämeen
kylmänkukka
Maakuntalintu:
Sääksi
Maakuntakala:
Lahna
Maakuntakivi:
Maasälpä

Päivitetty viimeksi 17.06.2016