Sijainti: Pääsivu

Suomen luonnonsuojeluliitto Hirvijokilaakso ry

 

TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAMME

Seuraa yhdistyksen nettisivuja http://www.sll.fi/varsinais-suomi/hirvijokilaakso ja liity yhdistyksen facebook-kaveriksi. Ajantasaista tietoa retkistä sekä kevään ja kesän aikana järjestettävissä perinnemaisematalkoista saa myös ilmoittamalla sähköpostiosoitteensa osoitteeseen minna.pappila()utu.fi. Tällöin jäsenkirjekin tulee sähköisenä.

 TAPAHTUMIIN VOI OSALLISTUA, VAIKKA EI OLISIKAAN YHDISTYKSEMME JÄSEN, TERVETULOA:

 

 

Jättipalsamin kitkentätalkoot Rapuojalla Maskussa ke 21.6. klo 18.

Kitketään jättipalsamia juurineen Rapuojan varrelta lähellä Maskun Muuntajanmäkeä. Mukaan tarvitset vain omat käsineet. Kokoontuminen Muuntajanmäelle johtavalla tiellä olevan puomin luona klo 18. Tarjolla kylmää juotavaa. Lisätiedot Terhi Ajosenpää terhi.ajosenpaa (a) gmail.com tai 040 835 6478.

Kesällä useampia niittytalkoita. Mm. niitto- ja haravointitalkoot Maskussa Muuntajamäellä ja Kirkon kedolla heinä-kuussa. Lisätiedot olli.j.suominen (a) pp.inet.fi tai 040 5417662. 

Luonto- ja kotieläinleirit 7-11-vuotiaille lapsille 6.6.–8.6. sekä 20.6.–22.6.2017 Maskun Pakaisissa.

Leirien ohjelmaan kuuluu luontotutkimuksia, leikkejä, luontoaskartelua, kotieläinten kanssa puuhailua ja mukavaa yhdessäoloa. Yöpyminen tapahtuu Pakaisten kerhokeskuksessa lattiamajoituksessa tai omissa teltoissa. Eläinten kanssa puuhaillaan noin kilometrin päässä olevalla Kaiturin Tilalla (www.kaiturintila.fi). Osallistujat saavat tarkemmat tiedot leiristä leirikirjeessä toukokuun lopussa. Leirin ohjaajina toimivat biologit Marjukka Kulmala ja Riina Karjalainen sekä avustajat. Leirin hinta SLL:n jäsenille on 100 €, ei-jäsenille 150 €. Hintaan kuuluvat leiriohjelmat, tarvikkeet sekä hyvä kotiruoka leiripäivinä. Osallistujia otetaan 10 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri toteutuu, jos osallistujia on vähintään 6. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Riina Karjalainen: riina.karjalainen@suomi24.fi tai p.040 519 6829.


Heinäkuussa lampaiden paimennusnäytös paimenkoirien kanssa Nousiaisten Linnamäellä.

Lisätiedot maria.i.timonen (a) gmail.com tai 040 7699095.

 

Retki Vajosuolle syksyllä

Syksyllä jatkamme lähiseudun retkeilyreitteihin tutustumista ja teemme vähän pidemmän retken Vajosuolle mm. Kurjenrahkan kansallispuiston maisemiin. Lähes 30 km pitkänä Vajosuon vaellus on kahden päivän huvi kokeneemmallekin kävelijälle. Niinpä mukaan tarvitaankin mm. makuupussi ja teltta (jos ei halua yöpyä laavussa). Telttaa voi kysellä yhdistykseltä. Ilmoittaudu ja kysy lisätietoja maria.i.timonen()gmail.com tai 040 825 9990. Ks. http://www.kuhankuono.fi/fi/reitit-ja-opasteet/

 

Hallitus 2017

Puheenjohtajana toimii Maria Timonen Lemusta. Hallituksen tiedot kokonaisuudessaan löydät kohdasta Yhteystiedot.

Tervetuloa viettämään mielenkiintoista vuotta kanssamme!

SLL Hirvijokilaakso lehdistötiedote 23.3.2015

LUONNONSUOJELUYHISTYKSESTÄ KUORIUTUI SLL HIRVIJOKILAAKSO

Nousiaisten ja Maskun luonnonsuojeluyhdistys sai uuden nimen, kun yhdistyksen Askaisten Pikisaaressa 15.3. kokoontunut kevätkokous hyväksyi nimenmuutoksen sisältäneen sääntömuutoksen. Yhdistyksen uusi nimi on Suomen luonnonsuojeluliitto Hirvijokilaakso eli tuttavallisemmin SLL Hirvijokilaakso. Nimenmuutos liittyy Suomen luonnonsuojeluliiton käynnissä olevaan uudistusprosessiin, jossa tavoitteena on saada valtakunnallisen järjestön nimi näkymään myös piiri- ja paikallisyhdistysten nimissä. SLL Hirvijokilaakso on Varsinais-Suomen alueella ensimmäinen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys, joka otti valtakunnallisen mallin mukaisen nimen käyttöön.

Luonnonsuojelutoiminta aloitettiin jo vuonna 1980 Nousiaisten seudun luonnonsuojeluyhdistyksen nimellä ja kuutisen vuotta sitten yhdistyksen nimi muutettiin Nousiaisten ja Maskun luonnonsuojeluyhdistykseksi, kun Askaisten, Lemun, Vahdon ja Velkuan kunnat hävisivät kartalta. ”Päätimme nyt sitoa yhdistyksen nimen maantieteeseen, kun tulevista kuntaliitoksista ei tiedä mitään”, kertoo SLL Hirvijokilaakson puheenjohtaja Maria Timonen. ” Hirvijoen valuma-alue käsittää suurimman osan yhdistyksen toiminta-alueesta ja joki ainakin pysyy, ellei sitä sitten joskus laiteta putkeen”, Timonen perustelee nimivalintaa.

Nimenmuutoksen ohella otettiin käyttöön myös uudistetut säännöt. Suurin muutos on, että SLL Hirvijokilaakso siirtyi yhden vuosikokouksen malliin. ”Yhdistysbyrokratian kevennyttyä voidaan voimavaroja laittaa enemmän varsinaiseen toimintaan”, Maria Timonen arvelee.

SLL Hirvijokilaakson kuluvan vuoden toimintaan sisältyvät perinnemaisematalkoot ainakin Nousiaisten Linnamäen luonnonsuojelualueella sekä Muuntajanmäen ja hautausmaan kedoilla Maskussa. Lisäksi talkoita suunnitellaan haitallisen vieraslajin jättipalsamin päänmenoksi. Ohjelmassa ovat myös mm. yrttivoidekurssi Livonsaaressa kesäkuun alussa ja syksyllä retki Vaskijärven luonnonpuistoon. Yhdistyksen toiminnasta saa lisätietoa osoitteesta www.sll.fi/varsinais-suomi/hirvijokilaakso sekä Vakka-Suomen Sanomien kuntapalstoilta.

Lisätiedot: puheenjohtaja Maria Timonen, puh. 040 – 7699 095

 

Lintu