Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Luonnonsuojeluliitto jakaa sata norppaturvallista katiskaa Joroisten satamassa – paikalla myös Juha “Norppa” Taskinen ja Kari “Hissu” Hietalahti.

 

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää Vaihda verkot katiskaan -tapahtuman Joroisten satamassa lauantaina 17.6.2023 klo 11–14. Jaossa on ilmaiseksi sata katiskaa. Tapahtumalla kannustetaan Saimaan alueen kalastajia siirtymään norppaturvalliseen kalastukseen.

 

Norppaturvallisen Saimaa-katiskan saa, kun allekirjoittaa lupauksen pidättäytyä norpille vaarallisesta verkkokalastuksesta. Halutessaan tapahtumassa voi luovuttaa pois vanhoja kalaverkkoja. Katiskoja on yksi henkilöä kohti, ja ne on tarkoitettu norppa-alueilla kalastaville. Vinkkejä katiskakalastukseen ja saaliin käsittelyyn antavat kalastaja, dokumentaristi Juha ”Norppa” Taskinen sekä näyttelijä, kalastaja Kari ”Hissu” Hietalahti. He esittelevät myös rysää, perinteistä kalanpyydystä, joka on palaamassa Saimaalle uutena norppaturvallisena versiona. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Katiskat varataan etukäteen. Varauksia otetaan vastaan ti 6.6. lähtien. Lisätietoa ja varausohjeet löydät osoitteesta sll.fi/saimaannorppa tai puh. 044 776 4230/Marjaana Kovanen.

 

Tapahtuma on osa Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanketta. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama. Esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat kuitenkin vain tekijöiden omia eivätkä välttämättä vastaa Euroopan unionin tai CINEAn näkemyksiä. Euroopan unionia tai myöntävää viranomaista ei voida pitää niistä vastuussa.

 

Tapahtumassa mukana myös Varkauden luonnonystävät ry.