Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Kevään merkkejä

Ilkka Koivisto Täysikuu 8.3.2023 Niittypurontie

Maaliskuun myötä keväiset tunnelmat tunkevat väkisin mieleen heti kun ovesta ulos astuu. Aamuisin on valoisaa, tiaiset ja viherpeipot helskyttelevät laulujaan ja sulanut lumi on liukastanut teiden pinnat.

Kevään merkkeihin kuuluu yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous, joka pidettiin 14.3 Honkapirtillä. Korona-ajan kokoontumisrajoituksista on viimeinkin päästy ja niinpä kokoonnuimme ensin saunomaan, sitten kokoukseen ja sen jälkeen saimme vielä nauttia ison annoksen jäsentemme ottamista upeista luontokuvista. Kiitos kaikille kuviaan esittäneille ja kaikille mukana olleille kivasta illasta! Mukana oli 17 osallistujaa.

Liisa Tolvanen Kevätkokous 14.3.2023 Honkapirtillä

Kevään merkkeihin kuuluvat Huruslahdelle saapuvat harmaalokkien parvet. Ensimmäisten mukaan oli tarttunut talvehtimisalueelta myös yksittäinen merilokki.

Ilkka Koivisto Harmaalokit ja merilokki 15.3.2023 Huruslahti

Maaliskuun luontoretkikohteena ovat pöllöt, joiden soidinhuhuilua kannattaa käydä ainakin kerran kuuntelemassa. Varkaudessa erinomaiseksi paikaksi pöllöhavainnoille on jälleen tänä vuonna osoittautunut Niittypurontie. Tien varrelta on tehty havaintoja huuhkajasta, viirupöllöstä, helmipöllöstä ja varpuspöllöstä. Ja vaikka ei pöllöjä onnistuisi kuulemaankaan, niin alkuyön tunnelma metsätiellä on jo kokemus itsessään.

Ilkka Koivisto Niittypurontie 1.3.2023

Ja ensimmäiset joutsenetkin ovat jo saapuneet Ruokojärvelle. Varmaankin paikallisen pesimäreviirin haltijat tulivat jo paikalle vartioimaan omaa aluettaan.

Pekka Nykänen Laulujoutsenet Ruokojärvi 16.3.2023