Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Huh hellettä!

Kuva Pekka Varneslahti Neidonkorento 21.6.2020 Honkapirtti

Sään jumalat ovat hellineet lämpimän ystäviä viime päivien aikana. Perhoset ovat vallanneet kukkaniityt ja tien pientareet. Juhannuksesta alkanut hellejakson on kuivattanut nurmikot ja luonto kaipaisi jo kunnon sateita. Mustatäplähiipijä saa juomansa metsäkurjenpolven mesiannoksesta.

Kuva Pekka Nykänen Mustatäplähiipijä 21.6.2020

Kukkien keskellä kierteli kirjovekkoperhonen ja seisahtui hetkeksi pajun oksalle. Perhosten lento on hellepäivinä nopealiikkeistä eikä kuvaaminen tahdo onnistua.

Kuva Liisa Tolvanen Kirjoverkkoperhonen 21.6.2020

Kaloja ei jano yllätä. Särki viihtyi lämpimässä rantavedessä. Särkikalat ovat lämpimissäkin vesissä toimeentulevia. Lohikaloille lämpimät vedet eivät sovi vaan ne hakeutuvat viileisiin happirikkaisiin virtaaviin vesiin.

Kuva Pekka Nykänen Särki 25.6.2020 Hertunranta

Virtaavien vesien lähellä parveilevat neidonkorennot. Kiiltävät siniset siivet välkehtivät sinisen kaikissa sävyissä korentojen etsiessä parittelukumppania.

Kuva Pekka Varneslahti 21.6.2020 Honkapirtti

Sama villi meno toistuu myös tytönkorentojen kesken. Nämä ohuet lentävät siniset tapit kuuluvat hentosudenkorentojen heimoon.

Kuva Pekka Varneslahti 21.6.2020 Honkapirtti

Helle vaatiin nestetäydennystä linnuillekin. Jos mahdollista, niin laita linnuille vettä matalaan astiaan juomapaikaksi. Vaihda astian vesi päivittäin ja pidä juomapaikka puhtaana.

Kuva Pekka Nykänen Naurulokki 25.6.2020

Auringonpaisteessa on hyvä kuivatella höyheniä.

Kuva Pekka Nykänen Merimetso 24.6.2020 Huruslahti