Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Vantaan yhdistys

Vantaa
Navigaatio päälle/pois

Elämyksiä ja luonnon lahjoja mehiläismaailmasta

Hunaja on vanhimpia ihmiskunnan tuntemia makeuttajia, ja todennäköisesti ensimmäinen, jota on alettu järjestelmällisesti tuottaa. Koska kaikki ympäristötekijät kuten maaperän kosteus ja koostumus, vaikuttavat hunajan makuun, on mehiläispesän sijainnilla merkitystä. Mehiläiset keräävät mettä vain parin kilometrin säteellä pesästään, joten pesän hunajan maku on paikallinen ja ainutlaatuinen.

Hunajalla on myös huomattavia terveydellisiä etuja. Se sisältää luonnon omia tehoaineita kuten vitamiineja, mineraaleja, entsyymejä ja aminohappoja. Kaiken lisäksi hunaja ehkäisee mikrobien kasvua ja soveltuu esimerkiksi palovammojen hoitoon.

Eikä sovi tietenkään unohtaa simaa, käyttämällä vedestä ja hunajasta valmistettua juhlajuomaa, tai hunajaa teen mausteena.

Mehiläisten elämästä ja mehiläisten keräämien luonnon eliksiirien käytöstä kertoo esitelmässään mehiläisalan uranuurtaja Arto Koljonen.

Esitelmää voi seurata paikan päällä Tikkurilan kirjastossa tai kirjaston YouTube-kanavalla. Kirjastossa on esillä myös mehiläisaiheisten kirjojen näyttely.

Lämpimästi tervetuloa Tikkurilan kirjastoon kuuntelemaan lisää mehiläisistä ma 29.11. klo 18-19.30. Esitys myös striimataan kirjaston Youtube-kanavalla. Jos seuraat tapahtumaa etänä Vantaan kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla, pääset striimiin tästä: https://youtu.be/yaSjdNmcoTM

Kuva: Arto Koljonen, mehiläishoitoa