Vaalit 2023

Suomen luonnonsuojeluliiton tavoitteena on Suomi, jossa luonto elpyy, ilmasto on vakaa ja vesistöt puhtaat. Tulevalla eduskuntavaalikaudella päättäjillä on viimeiset hetket tehdä toimia, jotta luontokato saadaan pysäytettyä vuoteen 2030 mennessä.

Kuva: Adobe Stock

Siirry sisältöön

Kampanjat joissa olemme mukana

Puoluekysely

Ympäristöjärjestöjen teettämän kyselyn mukaan valtaosa puolueista ei vielä ole sitoutunut lupauksiin, joilla luontokato pysäytettäisiin. Vain kaksi eduskuntapuoluetta on valmiita riittäviin toimiin luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.

Puoluekysely PDF-tiedostona

Ajankohtaista

Kova luonto: Hallitusohjelma puntarissa

Miltä hallitusohjelma näyttää ilmaston ja luonnon kannalta? Onko tiedettä kuunneltu ja pysäyttääkö hallitusohjelma luontokadon ja ilmastokriisin etenemisen? Luonnonsuojeluliiton ilmastoasiantuntija Hanna Aho ja ympäristöpäällikkö Paloma Hannonen puntaroivat Suomen sitoumuksia ja hallitusohjelman sisältöä. Kuuntele mitkä ovat hallitusohjelman kolme heikointa ja kolme parasta kirjausta ilmaston ja luonnon näkökulmasta.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliiton esitys suojeluohjelmista hallitusneuvotteluissa

Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Tapani Veistola kävi hallitusneuvotteluiden maa- ja metsätalousjaostossa  kertomassa neuvottelijoille vapaaehtoisista suojeluohjelmista Helmistä, Metsosta ja Noususta. Ne ovat kaikkien hyväksymiä keinoja parantaa luonnon tilaa, eikä niistä siten kannata leikata.

Lue lisää