Sijainti: Pääsivu / Kannanotot ja kaavoitus

Kannanotot

Suomen luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistys ry ottaa kantaa ajankohtaisiin kaavoitus- ja rakennusasioihin Vantaan alueella. Yhdistyksen kaavoitusvastaavana toimii puheenjohtaja Kimmo Jääskeläinen, jaaskimmo(at)gmail.com.

Ajankohtaista

 

 

  • Helsinki, Vantaa ja Sipoo ovat käynnistäneet kolmen kunnan yhteisen Östersundomin yleiskaavaluonnoksen valmistelun.

  • Varjokaava on Helsingin, Vantaan ja Sipoon luontojärjestöjen sekä Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin yhteishanke, jonka tavoitteena on toteuttaa yleiskaava-alueelle vaihtoehtoinen maankäytön suunnitelma. Se minimoi rakentamisen aiheuttamat haitat luontoympäristölle ja huomioi ilmastonmuutoksen tuomat haasteet yhdyskuntasuunnittelun osalta.

  • Vanha mylly.jpgVantaan ympäristöyhdistys on jo vuosia ajanut aktiivisesti Vantaankosken Vanhan Myllyn kunnostusta. Katso Vantaan Sanomien artikkeli aiheesta. Lue VYYn kannanotot Vanhan Myllyn puolesta. (Kuva myllystä: Päivi Tuovinen).


Käy tutustumassa, mitä on suunnitteilla omalla asuinalueellasi. Onko omaan lähipuistoon suunniteltu rakennettavaksi jotakin?

Vantaan Sanomissa on puolivuosittain iso kaavakartta, joka kannattaa ottaa talteen ja säilyttää kunnes seuraava ilmestyy. Kaupunkilaiset voivat osallistua Vantaan ajankohtaisiin kaavoitus- ja maankäyttöasioihin antamalla lausuntoja suunnitelmista.

 

Vantaan kaupunki - maankäyttö ja ympäristö

 

Lentokone