Sijainti: Pääsivu / Toiminta / Tapahtumat / Luonnonsuojelukylä 2010, 29.-30.5

Luonnonsuojelukylä 2010, 29.-30.5

Lauantaina klo 11-20 ja sunnuntaina klo 11-18 Kaisaniemen puistossa suihkulähteen reunalla.Maailmakylässä.jpg

 

Maailma kylässä tapahtumassa Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri koordinoi Luonnonsuojelukylää, joka toteutetaan yhdessä muiden järjestöjen ja viranomaisten kanssa.

Ohjelmaa:

Tervetuloa tutustumaan luonnonsuojelukylään. Kylän teemana on luonnon monimuotoisuus, jota eri järjestöt ja viranomaiset esittelevät. Kylässä voi myös osallistua teemaan liittyviin kilpailuihin ja kyselyihin.

LUONNONSUOJELUKYLÄN KILPAILUN VOITTAJAT:

Iina Karkiainen - polkupyörä (Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri)
Samuli Reunamo - polkupyöräkassi + yllätyssisältö (Maan ystävät)
Sari Pentikäinen - polkupyöräkassi + yllätyssisältö (Maan ystävät)
Titta Tuulispää - polkupyöräkassi + yllätyssisältö (Maan ystävät)
Riitta Haltie - Changing the world-kirja (Greenpeace)
Matti Liukkonen - Finlands Natur-lehden vuosikerta (Natur och Miljö)
Elina Kanerva - monimuotoisuusaiheinen kirja (WWF)
Veera Tiittanen - monimuotoisuusaiheinen kirja (WWF)
Jorma Riikonen - Elävä planeetta-kirja (Luonto-Liitto)
Linnea Eklund - Elävä planeetta-kirja (Luonto-Liitto)
Jenna Rignell - Elävä planeetta-kirja (Luonto-Liitto)
Marjo Ravantti - Elävä planeetta-kirja (Luonto-Liitto)
Henny Mertanen - Elävä planeetta-kirja (Luonto-Liitto)
Alma Zanella - Luontotietopaketti (HELSY - Helsingin luonnonsuojeluyhdistys)
Juha Kajander - Suomen Luonto- lehden vuosikerta (Suomen Luonto)
Marja Sippola - 50 e lahjakortti Luontokauppaan (Suomen luonnonsuojeluliitto)
Riia Partane - Kasviskeittokirja (TEP - Tekniikka elämää palvelemaan)
Kaisa Naskali - T-paita Lumo-vuoden -logolla (SYKE/Ympäristöministeriön monimuotoisuusryhmä)
Paula Salonen - T-paita Lumo-vuoden -logolla (SYKE/Ympäristöministeriön monimuotoisuusryhmä)

Palkinnot on toimitettu voittajille. Onnea kaikille voittajille!

SU 30.5.2010 16:45-17:15, Mekong-lava, Rautatientori

Suomen luonnonsuojeluliitto yhdessä ympäristöjärjestöjen Sipoonkorpiryhmän kanssa vaatii kansallispuistoa Sipoonkorpeen. Säilyykö luonnon monimuotoisuus Helsingin seudulla? Entä viherkehä ja virkistysalueet kaupunkirakenteen tiivistyessä? Minne ja kuinka paljon Helsingin liitosalueille rakennetaan?

Uudenmaan ympäristösuojelupiirin puheenjohtaja Leo Stranius  haastattelee Pääkaupunkiseudun partiolaisten toiminnanjohtaja Tapani Tulkkia ja Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Kati Vierikkoa. Lisäksi Teatteri Poleemi versioi kansallispuiston perustamista teatterin keinoin.

Husö Tulva

Seuraavat ympäristöjärjestöt ja -viranomaiset ovat esillä LUONNONSUOJELUKYLÄSSÄ Maailma kylässä - festivaaleilla.


Greenpeace

Greenpeace on kansainvälinen ympäristöjärjestö, joka tekee sanoista tekoja vastustaakseen ympäristön tuhoamista maailmanlaajuisesti ja tuodakseen esiin ratkaisuja rauhan ja ekologisen tasapainon saavuttamiseksi maailmassa.

Äänestä ydinvoima historiaan -kampanja


Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry - Helsy

40-vuotias Helsingin luonnonsuojeluyhdistys on uuttera paikallisluonnon puolustaja. Helsy on myös mukana rakentamassa Helsingistä ihmis- ja ilmastoystävällistä pääkaupunkia. Yhdistyksen tavoitteena on myös kaupunkilaisten luontotiedon ja -tietoisuuden lisääminen mm. lukuisten kaikille avoimien retkien ja tapahtumien kautta.

Kesällä 2010 Helsy tuo vahvasti esiin haitallisten vieraslajien merkitystä paikallisluonnolle, ja järjestää mm. useita jättipalsamitalkoita (Impatiens glandulifera) ympäri Helsinkiä.


Suomen luonnonsuojeluliitto ry

Suomen luonnonsuojeluliitto on suojellut suomalaista luontoa jo yli 70 vuotta. Toimintamme kivijalka on alueellisessa ja paikallisessa luonnonsuojelutyössä, jota 15 luonnonsuojelupiiriä ja lähes 200 paikallisyhdistystä jatkuvasti edistää. Vaikutamme aktiivisesti poliittiseen päätöksentekoon Suomessa ja teemme kansainvälistä yhteistyötä Euroopassa. Vuonna 2010 Luonnonsuojeluliitto nostaa luonnon monimuotoisuuden Suomessa päätöksenteon ytimeen. Tavoiteena on saada päättäjät tekemään sitovia kirjauksia luonnon monimuotoisuuden vähenemisen pysäyttämiseksi. Luonnon monimuotoisuuden merkitystä nostetaan esille mediassa ja innostetaan suomalaisia kokemaan lumoava lähiluonto. Lumo2010-vuoden pääteemoja ovat ilmastonmuutos ja luonto, ekosysteemipalvelut sekä lähiluonto.

 

Luonnon monimuotoisuusviestintäryhmä (Suomen ympäristökeskus, ympäristöministeriö)

Suomen ympäristökeskuksen koordinoimana Luonnonsuojelukylään osallistuu Luonnon monimuotoisuusviestintäryhmä. Siihen kuuluvat ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, ulkoasiainministeriö, puolustusministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, opetusministeriö, Suomen ympäristökeskus, Metsähallituksen luontopalvelut ja Yleisradio.

Ryhmän tavoitteena on lisätä yleistä tietoutta luonnon monimuotoisuudesta, sen suojelusta ja YK:n julistamasta kansainvälisestä luonnon monimuotoisuuden teemavuodesta 2010. Tänä vuonna täyttyvät kansainväliset tavoitteet vähentää merkittävästi biologisen monimuotoisuuden köyhtymistä tai jopa pysäyttää se.

Tätä tavoitetta ei tulla saavuttamaan sen paremmin Suomessa kuin muuallakaan Euroopassa. —Vielä ei ole liian myöhäistä, vaan nyt on aika toimia. Luonnon monimuotoisuus tulee ottaa esille julkisessa keskustelussa kuten Maailma kylässä –festivaaleilla, jotta tiedostaisimme sen merkityksen niin ihmis- eläin- kuin kasvikunnalle.


WWF Suomi

WWF työskentelee luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi sekä  Suomessa että ulkomailla. Säätiön työ on siinä mielessä  ainutlaatuista, että se koostuu sekä paikallisista  kenttäprojekteista että kansainvälisestä vaikuttamistyöstä.

työssä yhdistyvät perinteinen luonnonsuojelu sekä yritysten toimintaan ja kuluttajien tekemiin valintoihin liittyvä  vaikuttamistyö. Samanaikaisesti säätiö tekee työtä myös ihmisten  ekologisen jalanjäljen pienentämiseksi.

Kuvat:1. Torsten Winter. 2. Laura Räsänen, Husö 3. Torsten Winter