Sijainti: Pääsivu / Toiminta / Menneet tapahtumat

Menneet tapahtumat

 

Vuoden 2016 tapahtumia:


Luontoselvitysten kehittäminen -seminaari 16.12.2016


Luonnonsuojeluliiton luonnonsuojeluvaliokunnan kanssa pidetyssä seminaarissa käsiteltiin luonnosta selvitysten tason kehittämiseksi. Kaikki luontoselvitysten osapuolet pääsivät kommentoimaan ja keskustelusta tuli paljon hyviä käytännön ideoita jatkotyöhön.


Louhimoseminaari 12.11.2016


Louhimoseminaarista lähti mm. kymmenen käskyä ministeri Tiilikaiselle.


Luonto lainassa -teemaviikko 15. - 21.2.2016

Luonto lainassa -viikon teemana oli kohtuutalous, jonka mukaan kaiken toiminnan perustana on maapallon kantokyky. Tavoitteena on talousjärjestelmä, joka tuottaa oikeudenmukaista hyvinvointia ympäristön asettamissa rajoissa. Kohtuullisemman maailman saavuttaminen vaatii myös arvojen ja asenteiden muutosta. Kulutuksen, materialismin ja kasvun korostamisen tilalle tarvitaan hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä vaaliva kohtuuden kulttuuri.

Teemaviikkoa on järjestetty vuodesta 1999 lähtien. Viikon järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto ja Suomen kirjastoseura. Vuosittain se näkyy noin 150-200 kir­jastossa ympäri SuomeaVuoden 2015 tapahtumia:

Piirin syyskokous Lohjalla 14.11.2015

Syyskokouksen kuulumiset täältä

 

Hiljan päivän seminaari 8.10.2015

Hiljan päivän seminaari 8.10.2015 vietettiin teemalla "Äänimaisema - Ääni maisemassa". Puhujina mm. ympäristöasiantuntija Anne Savola (Satakuntaliitto), Mikael Nordström (Metsähallitus) ja johtava asiantuntija, dos. Outi Ampuja (Trafi / Helsingin yliopisto). Tämän ja edellisten vuosien Hiljan päivän seminaarien esitykset on luettavissa Melu / hiljaisuus -osiossa.

 

Lakia louhimoille 29.8.2015

SLL Uudenmaan piiri ja louhimot pohtivat 29.8.2015 pidetyssä seminaarissa, kuinka louhimoiden säädöksiä pitäisi kehittää. Lue seminaarista lisää täältä

   Kuva Tapani Veistola: 29.8.2015 Louhimo-seminaari

 

Pulahdus Hietsussa 12.7.2015

Sunnuntaina 12.7.2015 pulahdettiin ympäri Suomea puhtaampien ja kirkkaampien vesistöjen puolesta. Uudenmaan piiri osallistui kansainväliseen Big Jump -tempaukseen järjestämällä oman Pulahduksensa Hietaniemen uimarannalla. Kolea ja sateinen sää verotti osanottajien määrää, mutta muutama rohkea uskaltautui mereen hyvän asian puolesta.

Hietaranta Pulahdus  Kuva Lea Heikkinen

Lue Uudenmaan piirin aktiivin Henri Wimanin teksti aiheesta. 

 

 

Osku Ryhänen. kuva 4. Lisäysalue

Ulla-hanke

 

Uhanalaisten lajien ja luontotyyppien hoitohanke on työllistänyt viiden vuoden aikana yli 90 henkilöä. Hoitokohteita on ollut 150 koko hankkeen aikana.

Maastotöissä on työskennellyt noin 25 ihmistä vuosittain. Työryhmiä on ollut läntisen Uudenmaan alueella Hangossa, Karjaalla, Lohjalla, Virkkalassa, Kirkkonummella ja Karkkilassa.

 

 

Osku Ryhänen. Sipoonkorpi, Helsingin alue. Srora dammeen laskeva puro n  1 km pohjoiseen, eteläisemmän jyrkänteen pohjoispuoli. Sipoonkorven kansallispuiston

perustamisen edistäminen. Puisto pitää laajentaa merelle asti, siltä osin on edelleen ajankohtainen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri  40 vuotta 2014

Uudenmaan piiri ry perustettiin joulukuussa 1974, 40 vuoteen on mahtunut paljon erilaisia tapahtumia. 2014 syyskuussa pidettyihin 40-juhliin kerättiin historiaa vuosien varrelta.


ilves-IKIlves
- vuoden laji 2013