Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

VieKas-hankkeen vieraslajiasiantuntija Markus Seppälä kertoo vieraskasveista, niiden havainnoinnista sekä torjumisesta. Tilaisuudessa kuulet, miten ja miksi jättipalsamia kannattaa kitkeä omalta pihaltasi. Voit tuoda tilaisuuteen ehdotuksesi siitä, missä jättipalsamia torjuttaisiin talkoilla Pohjan alueella. Tilaisuus on kaksikielinen.

Ensimmäiset jättipalsamin kitkentätalkoot pidetään sunnuntaina 26.5.2019 klo 13-16 Pohjan vanhan pappilan pihalla. Työ jatkuu osallistujien mielenkiinnon mukaan.

VieKas LIFE (2018–2023) on Suomen suurin ja kunnianhimoisin haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen keskittyvä hanke.

Suomen luonnonsuojeluliiton koordinoima hanke kokoaa paikallisia ja alueellisia yhteistyöverkostoja, joissa kunnat, asukkaat, kansalaisjärjestöt ja yritykset vahvistavat yhdessä paikallisen luonnon monimuotoisuutta kartoittamalla ja kitkemällä haitallisia vieraskasvilajeja alueellaan. VieKas LIFE -hankkeen erityiset kohdelajit ovat jättipalsami (jättebalsamin), jättiputket (jättelokar) sekä keltamajavankaali (amerikansk skunkkalla).