Sijainti: Pääsivu / Luonnonsuojelukylä 2011

Luonnonsuojelukylä 2011

Ympäristöjärjestöt esittäytyvät jälleen LUONNONSUOJELUKYLÄSSÄ Maailma kylässä -tapahtumassa 28.-29.5.2011. Tule tapaamaan meitä!


Luonnonsuojelukylän teemana luonnon hiilivarastot

Mitä luonnon hiilivarastot ovat ja miksi niitä kannattaa suojella?

Luonnon hiilivarastoilla tarkoitetaan esimerkiksi metsiä ja soita, jotka kasvaessaan sitovat hiilidioksidia ilmasta turpeeseen, puihin ja muuhun kasvillisuuteen sekä maaperään. Metsien hakkuut ja soiden turpeen nosto taas vapauttavat tätä varastoitunutta hiiltä nopeasti takaisin ilmakehään. Siksi luonnon hiilivarastojen suojelu on olennaista ilmastonmuutoksen torjumisen kannalta. Ja onhan metsillä ja soilla toki muitakin merkityksiä meille ihmisille.

 

Mistä meidät löytää?

Luonto- ja ympäristöjärjestöt löydät tänäkin vuonna Luonnonsuojelukylästä Kaisaniemen puistosta Kansallisteatterin takaa, suihkulähteen reunalta.

Tule meille kylään keskustelemaan kanssamme esimerkiksi siitä, miten Sinä voit vaikuttaa Suomen ja koko maapallon metsien ja soiden hiilivarastojen suojeluun omalla panoksellasi!

Mukana ovat tänä vuonna seuraavat järjestöt (aakkosjärjestyksessä):


 * Helsingin luonnonsuojeluyhdistys

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys  (Helsy) on pääkaupunkimme luontoarvojen väsymätön puolustaja. Vuonna 2011 Helsy suojelee luonnon hiilivarastoja laatimalla muiden ympäristöjärjestöjen kanssa Östersundomin alueelle vaihtoehtoisen yleiskaavan. Helsyn versio säästää huomattavan paljon enemmän luontoalueita rakentamiselta verrattuna kaupunkien viralliseen kaavaluonnokseen.

 

* Helsingin Maan ystävät

 

 * Ikimetsän ystävät

Ikimetsän ystävät ry on vuonna 2005 perustettu vapaaehtoista metsiensuojelutyötä edistävä yhdistys. Pääyhteistyö kumppanimme on Luonnonperintösäätiö, joka lahjoitusvaroin ostaa suojeluun luonnonalueita Suomesta. Lisäksi tiedotamme METSO-ohjelman keinoista maanomistajille ja kannustamme heitä metsiensä luonnonarvojen huomioon ottamiseen.

 

* Luonto-Liitto

 

 * Suomen luonnonsuojeluliitto

 

* Tekniikka elämää palvelemaan (TEP)

Tekniikka elämää palvelemaan - Tekniken i livets tjänst ry (TEP) edistää luonnon kiertokulkuihin mukautuvia ja globaalia tasa-arvoa lisääviä teknisiä ratkaisuja yhteistyössä ja verkostoituen muiden organisaatioiden kanssa. Toiminnan pääalueet ovat asevarustelun vähentäminen ja rauhan edistäminen, ilmastonmuutoksen torjuminen, uusiutuvien energialähteiden käytön edistäminen ja muu ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä teknologia, tekniikan etiikka sekä kehitysyhteistyö.

 

 * Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri (kylän koordinoijana) 

Uudenmaan piiri on Suomen luonnonsuojeluliiton suurin piiri, joka edistää mm. metsien ja soiden suojelua. Kartoitamme mm. maastossa kuntien ja seurakuntien mailla suojeluun sopivia alueita, joita ehdotamme Luontohaastekilpailuun, olemme tehneet Kuntametsäoppaan ja -esitteen, jota on jaossa SLL:n teltassa. Suurimpia voittoja työssämme on Sipoonkorven kansallispuiston perustaminen 1.5.2011 (josta SLL ja NoM tekivät Ympäristöministeriölle aloitteen jo vuonna 2006).

sekä

 * WWF Suomi

 

Luonnonsuojelukylä ja mukana olevat järjestöt löytyvät myös netistä:
www.sll.fi/uusimaa/luonnonsuojelukyla   (tämä sivu)

 

Tervetuloa Luonnonsuojelukylään!