Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Porkkalasta maamme seuraava kansallispuisto?

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri on edistänyt Porkkalan saamista kansallispuistoksi jo kaksikymmentä vuotta. Pääkaupunkiseudun laidalla Porkkalalla on suuri merkitys luonnon lisäksi kansalaisten virkistykselle ja terveydelle. Se täydentää Helsingin seudun Viherkehän lännessä ja ulottaa sen saaristoon asti.

Porkkalalla on merkittävä osa Suomen historiassa. Se on vanhan meritien varrella ja siitä on taisteltu monet kerrat. Porkkala oli Suomen ensimmäisiä kansallispuistoja 1938–56, mutta se lakkautettiin Neuvostoliiton vuokra-ajan jälkeen.

Kansallispuistokomitea esitti Porkkalaan uutta ja entistä suurempaa kansallispuistoa 1976 ja tuloksena oli luonnonsuojelualue 1995. Suomen luonnonsuojeluliitto esitti kansallispuistoa uudelleen vuonna 2002. Vaikka Porkkalasta ei tullut Suomen 100-vuotisjuhlan kansallispuistoa 2017, valtio myönsi samassa yhteydessä sen luonnonsuojelualueen kehittämiseen puoli miljoonaa euroa. Porkkalan uusien luontopolkujen avajaisjuhlaa vietettiin 24.10.2018. Porkkala on nyt entistä valmiimpi kilpailemaan maamme seuraavan kansallispuiston perustamisesta.

Luonnonsuojelutyö

Uudenmaan piirissä luonnonsuojelutyö on keskiössä

Lue lisää

Vedet

Haluamme Itämeren ja sisävedet hyvään tilaan

Lue lisää

Metsät

Metsiä on Etelä-Suomessa suojeltu aivan liian vähän

Lue lisää

Suot

Suot ovat Suomen alkuperäisluontoa

Lue lisää

Hiljaisuus

Melu on kasvava ympäristöongelma

Lue lisää

Viherkehä

Viherkehä on pääkaupunkiseudun henkireikä 

Lue lisää