Sijainti: Pääsivu

Kirkkonummen ympäristöyhdistys

Kyrkslätts miljöförening

ympyhdistys003pieni.jpg Kirkkonummen ympäristöyhdistys ry, Kyrkslätts miljöförening rf, on Suomen luonnonsuojeluliiton ja Natur och Miljön paikallisyhdistys. Tavoitteenamme on vapaaehtoisvoimin edistää oman kuntamme luonnon ja ympäristön suojelua ja tuntemusta. Tervetuloa mukaan toimintaan! Jäseneksi liittyminen käy kätevästi internetin kautta. Om du som svenskspråkig vill ansluta dig till föreningen via den svenskspråkiga riksorganisationen Natur och Miljö, kan du anmäla dig via dessa hemsidor http://www.naturochmiljo.fi/

 Liity jäseneksi!

Tapahtumat katso "Tapahtumat" oikealta >>> 

Lasten linturetkellä tutustutaan luontoon

Tringa ja Kirkkonummen ympäristöyhdistys järjestivät lasten linturetken Rilaxiin 15.10.

lasten-linturetki-rilax-merja-talvela3.jpg
Kuva: Merja Talvela

Retkellä nähtiin niin Suomen pienin lintu, hippiäinen, sekä se suurin, komein merikotka, joita kaarteli taivaalla useampi yksilö. Sää suosi, eväät maistuivat, lintujen lisäksi erilaisia jälkiä tutkittiin ja roskia kerättiin. Valkea joutsen ja tumma merimetso pysyivät paikoillaan jotta lapset ehtivät rauhassa tutustua niihin kaukoputken kautta.

lasten-linturetki-rilax-merja-talvela2.jpg
Kuva: Merja Talvela

Lintulajit: Kyhmyjoutsen, haapana, tavi, sinisorsa, tukkasotka, telkkä, uivelo, silkkiuikku, härkälintu, merimetso, harmaahaikara, merikotka, kanahaukka, varpushaukka, hiirihaukka, piekana, lokkilaji, kesykyyhky, sepelkyyhky, käpytikka, niittykirvinen, punarinta, mustarastas, räkättirastas, laulurastas, punakylkirastas, hippiäinen, sinitiainen, talitiainen, puukiipijä, närhi, harakka, naakka, varis, korppi, kottarainen, viherpeippo, vihervarpunen, urpiainen, punatulkku, keltasirkku.

- Merja Talvela

Lue lisää retkestä Tringan sivuilta.

Keväällä retkeillään taas!

Vesihyönteisten monimuotoinen maailma 21.9. 

Syyskokouksen yhteydessä tietokirjailija ja luontovalokuvaaja Sami Karjalainen näytti kuvaesityksen vesihyönteisistä uuteen kirjaansa "Rantojen hyönteiset" perustuen. Tervetuloa!
http://www.samikarjalainen.fi/rantojenhyonteiset.html

Sami Karjalainen on palkittu tietokirjailija ja valokuvaaja, joka asuu Kirkkonummella. Hänelle on myönnetty tiedonjulkistamisen valtionpalkinto ja hänet on valittu Fotofinlandia-finalistiksi. Hänen aiempia kirjojaan ovat mm. Suomen sudenkorennot ja Suomen heinäsirkat ja hepokatit. Hän myy tilaisuudessa signeerattuja kirjoja käteisostajille.

Rantojen-hyonteiset-KANSI.JPG

Kirkkonummen ympäristöyhdistyksen v 2018 toiminta

Haluaisitko osallistua kiinnostavan yleisöluennon järjestämiseen tai olla mukana suunnittelemassa retkeä hienoon luontokohteeseen? Onko sinulla tiedossa vieraslajikohde, joka vaatisi talkooapua? Onko kuvaaminen ja kirjoittaminen ominta alaasi? Kiinnostaako sinua jonkun tietyn alueen suojelun edistäminen, metsät, kulttuuriympäristöt tai vaikkapa imastonmuutoksen torjunta? Lähde mukaan koordinoimaan tietoiskua tai tapahtumaa itseäsi kiinnostavasta aiheesta! 


Tulevana vuonna käynnistämme uusia matalan kynnyksen toimintaryhmiä, joiden tehtävä on suunnitella ja organisoida toimintaa monipuolisesti ja joustavasti. Perustamme syyskokouksessa ainakin retkiryhmän, talkooryhmän sekä lasten ja nuorten toimintaa suunnittelevan ryhmän. Ideana on, että ryhmien toimintaan voi osallistua oman aikataulun puitteissa, vaikkapa auttamalla jonkun kiinnostavan tapahtuman järjestelyissä. 

lapset-retkellä.jpg

Kokouksessa valitsimme yhdistykselle hallituksen ja puheenjohtajan vuosille 2018 -2019

sekä hyväksyimme toimintasuunnitelman ja talousarvion ensi vuodelle.

Kunnan lähi- ja virkistysmetsiin hakkuita

Kunta aloittelee metsätöitä lähi- ja virkistysmetsissä etenkin Kantvikin ja Veikkolan Eerikinkartanon alueilla. Pieniä kohteita käsitellään myös Brossa, Jolkbyssä ja Ravalsissa. Ympäristöyhdistys on seurannut metsänhoitotöiden valmistelua, kiinnittäen huomiota etenkin tiedotukseen ja hoitotöiden vastuullisuuteen. 2015 järjestimme Kantvikissa lähimetsäkävelyn, jossa kävimme läpi työkohteita ja kokosimme asukkaiden palautteen kunnalle.
Toivomme, että asukkaat seuraavat töiden etenemistä ja otamme mielellään vastaan kuvia ja raportteja hakkuista. Palautetta kannattaa lähettää myös suoraan kunnalle. Ilmoitus töistä kunnan sivuilla.

ympyhdistys003pieni.jpg

 

KYY:n sähköpostilista

Listalla tiedotamme ajankohtaisista tapahtumista ja yhdistyksen toiminnasta. Liity listalle lähettämällä viesti osoitteeseen