Sijainti: Pääsivu

Kirkkonummen ympäristöyhdistys

Kyrkslätts miljöförening

ympyhdistys003pieni.jpg Kirkkonummen ympäristöyhdistys ry, Kyrkslätts miljöförening rf, on Suomen luonnonsuojeluliiton ja Natur och Miljön paikallisyhdistys. Tavoitteenamme on vapaaehtoisvoimin edistää oman kuntamme luonnon ja ympäristön suojelua ja tuntemusta. Tervetuloa mukaan toimintaan! Jäseneksi liittyminen käy kätevästi internetin kautta. Om du som svenskspråkig vill ansluta dig till föreningen via den svenskspråkiga riksorganisationen Natur och Miljö, kan du anmäla dig via dessa hemsidor http://www.naturochmiljo.fi/

 Liity jäseneksi täällä!

Lähde koko perheen keväiselle linturetkelle!


Kirkkonummen ympäristöyhdistys järjesti kevään ensimmäisen perheretken 17.3. ja se suuntautui Ravalsin museoalueelle linnunpönttöjen tyhjennystä varten. Aamun sää oli sateinen ja tuulinen, mutta metsässä niitä tuskin huomasi. Mukana oli karaistuneita metsänkävijöitä, joista nuorin 3-vuotias Wera. Iloisesti jaksoi tyttö hypähdellä mättäältä toiselle, piilotella kuusenoksien alla, kuunnella tiaisten lauluja ja katsella, minkälaisia pesätarvikkeita löytyi linnunpöntöistä. Asko Mäenpää tyhjensi Nico Niemenmaan kanssa kymmenkunta pönttöä uusia tulokkaita varten.

Linnunpönton puhdistus

Retkestä jäi hauska muisto ja retkeilemme Ravalsin museoalueella uudelleen 4.5. kello 10 alkaen. Tapaaminen Ragvaldsin museon parkkipaikalla Överbyntie 140. Retkellä tarkkaillaan lintujen kevätpuuhia ja keväisen metsän ääniä. Noin tunnin mittaisen retken jälkeen on mahdollisuus vapaaseen leikkiin ja eväiden syöntiin.

Rilaxin merenrannoille suuntaamme lauantaina 29.4. lasten linturetkellä, joka järjestetään yhteistyössä Helsingin seudun lintutieteellisen yhdistysen Tringa ry:n kanssa. Tervetulleita mukaan ovat kaikenikäiset, mutta keskitymme kulkemaan lasten ehdoilla, kuunnellen, katsellen ja keskustellen kaikesta mitä retkellä kohdalle sattuu. Retki kestää noin kolme tuntia.

Tapaamme Kirkkonummen keskustan kirjaston takana parkkipaikalla klo 12, josta siirrymme oppaan sekä osallistujien autoilla Rilaxin merenrantaan johtaville poluille. Kiikarit ja omat eväät mukaan, sekä säähän sopiva vaatetus ja jalkineet. Oppaana Merja Talvela. Retki ovat maksuttomia. Ilmoittautumiset Rilaxin retkelle 27.4. mennessä: merja.talvela@kolumbus.fi

Kunnan lähi- ja virkistysmetsiin hakkuita

Kunta aloittelee metsätöitä lähi- ja virkistysmetsissä etenkin Kantvikin ja Veikkolan Eerikinkartanon alueilla. Pieniä kohteita käsitellään myös Brossa, Jolkbyssä ja Ravalsissa. Ympäristöyhdistys on seurannut metsänhoitotöiden valmistelua, kiinnittäen huomiota etenkin tiedotukseen ja hoitotöiden vastuullisuuteen. 2015 järjestimme Kantvikissa lähimetsäkävelyn, jossa kävimme läpi työkohteita ja kokosimme asukkaiden palautteen kunnalle.
Saimme joitain parannuksia suunnitelmiin, mutta kunnalla on edelleen virkistysmetsien hoidosta puuntuotantotavoitteita, jotka vaikuttavat työn jälkeen. Toivomme, että asukkaat seuraavat töiden etenemistä ja otamme mielellään vastaan kuvia ja raportteja hakkuista. Palautetta kannattaa lähettää myös suoraan kunnalle. Ilmoitus töistä kunnan sivuilla.

Metsät painopisteenä 2017

Kirkkonummen ympäristöyhdistys päätti syyskokouksessaan nostaa metsät ja niiden käsittelyn vuoden 2017 toiminnan painopistealueeksi. Yhdistys haluaa jakaa metsänomistajille tietoa miten metsien käsittelyssä luonnonsuojelulliset näkökohdat voidaan huomioida. Järkevällä suunnitelulla metsätalous ja luonnon tarpeet on mahdollista sovittaa onnistuneesti yhteen. Lue lisää tiedotteesta!

DSC_1935 (1).jpg
Syyskokous 26.10.2016


 

Vuohimäen louhimohankkeet YLE:n Spotlight -ohjelmassa 6.9.

Päätös joka murtaa kallion katsottavissa YLE Areenalla http://areena.yle.fi/1-3083112?autoplay=true

Spotlight -ohjelmassa tuodaan esiin Vuohimäen louhimohankkeisiin liittyviä ongelmia ja päätöksenteon problematiikkaa. Haastateltavina on sekä asukkaita, päättäjiä että ympäristöluvan hakija. Kannattaa katsoa!

spotlight-kansi.jpg

Lisää tietoja louhimohankkeista ja niiden vaikutuksista löytyy Vuohimäen louhimohankkeista koostamaltamme sivulta.

ympyhdistys003pieni.jpg

 

Tapahtumat
Lasten linturetki 29.04.2017 12:00 - 15:00
Lasten linturetki - keväiset äänet 04.05.2017 10:00 - 12:00
Volsin upeat suojelualueet 07.05.2017 09:00 - 15:00 — Vols
Tulevat...
KYY:n sähköpostilista

Listalla tiedotamme ajankohtaisista tapahtumista ja yhdistyksen toiminnasta. Liity listalle lähettämällä viesti osoitteeseen