Sijainti: Pääsivu / Uutiset / *Helsingin hallinto-oikeuden päätös - Lohiniemenranta

*Helsingin hallinto-oikeuden päätös - Lohiniemenranta

"Tiedote: Helsingin hallinto-oikeus kumosi Planmecan rakentamissuunnitelman virkistysalueelle Helsingin Lohiniemenrannassa."
*Helsingin hallinto-oikeuden päätös - Lohiniemenranta

Lohiniemenranta

Helsingin hallinto-oikeus kumosi Planmecan rakentamissuunnitelman virkistysalueelle Helsingin Lohiniemenrannassa.

 

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys on tyytyväinen Helsingin hallinto-oikeuden päätökseen, joka estää rakentamisen virkistysalueen rantaan Vuosaaressa.

Planmeca Oy oli suunnitellut koulutustilaa ja sen huoltotietä suoraan rantaan Meri-Rastilan Lohiniemenrannassa. Helsingin kaupunki hyväksyi viime vuonna asemakaavamuutoksen, jossa rantaan rakentaminen olisi sallittu. Kaistale rantavyöhykettä olisi hävinnyt ja näkyvyys merelle olisi estynyt virkistykseen käytetyltä rantatieltä.

Voimassa olevassa yleiskaavassa ranta on virkistysaluetta. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys valitti kaupungin päätöksestä hallinto-oikeuteen koska rakentamisen salliva päätös oli voimassa olevan yleiskaavan vastainen.

22.12. 2017 antamallaan päätöksellä Helsingin hallinto-oikeus kumoaa Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksen rantarakennuksen ja sen huoltotien osalta. Planmeca saa kuitenkin tehdä toisen rakennuksen kauemmas rannasta.

Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen mielestä päätöksellä on laajaa merkitystä.

”Odotamme, että päättäjät jatkossa välttävät rakentamisen sallimisen luonto- ja virkistysalueille ja ottavat tarkemmin huomioon päätöksenteossa yleiskaavan vaatimukset sekä luontoselvitykset joita mm Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen ja muiden järjestöjen asiantuntijat tekevät.”, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Mika Välipirtti.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,

Helsingin
luonnonsuojeluyhdistys ry
      Itälahdenkatu 22 b
00210 Helsinki
050 3011 633

helsy@sll.fi

Muut yhteystiedot

Rekisterinumero 130.861
Y-tunnus 0276051-3


Helsyviesti    

Lue ympäristöön ja kaupunkiin liittyvistä tapahtumista ja uutisista