Sijainti: Pääsivu / Tapahtumat / RETKI Takkulan luomuviljelyksille ja -metsään Pohjois-Espoossa

RETKI Takkulan luomuviljelyksille ja -metsään Pohjois-Espoossa

Tervetuloa tutustumaan Ali-Takkulaan PienenKylän luomuviljelys- ja metsätilaan Pohjois-Espoossa. Tutustumme luomusertifioituun metsään, mehiläistenpitoon sekä vihannesten biodynaamiseen viljelyyn. Tilalla asuu myös kahdeksan ahvenanmaanlammasta, parvi kanoja ja ankkoja, kolme koiraa, lauma hevosia sekä kissa. Kokoonnumme osoitteessa Takkulantie 16, Espoo, josta lähdemme 1,5-2 tuntia kestävälle opastetulle tutustumiskierrokselle
Milloin 09.06.2018
alkaa 14:00 loppuu 17:00
Missä Takkulantie 16, 02980 Espoo
Järjestäjä Espoon ympäristöyhdistys ry yhteistyössä PieniKylä Oy:n kanssa
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

PieniKylaLOGO.jpg

Ohjelma

klo 14.00 Kokoontuminen. Tavataan PienenKylän Verstaalla ks. kohta "Saapuminen"

  • Metsäpolulle. Kävelemme reitin luomuhoidossa olevssa metsässä ja tutustumme sen elämään ja luontoon.
  • Missä pölyttäjät? Pölyttäjien ja muiden hyönteisten määrä on romahtanut maailmassa viime vuosina. Tutustutaan pellon reunalla olevaan mehiläispesään ja PienenKylän mehiläistenhoitotapaan.
  • Pellolla. Kävely biodynaamisesti hoidetun vihannespellon poikki. Tutustutaan viljelytapaan ja lannoitepreparaatteihin. Tervehditään myös tilan eläimiä.
  • Kaffekupponen. Palataan Verstaalle ja juodaan kuppi kahvia. Keskustelua ja kysymyksiä. Varmistaaksesi kaffekupposesi ilmoittaudu info@pienikyla.fi / Laura Heimsch


Koko kierros kestää noin 1,5-2 tuntia. Sen jälkeen on mahdollista jatkaa tutustumista tilaan ja sen eläimiin, tai siirtyä retkeilemään lähellä sijaitseviin Nuuksion muihin metsiin.

Saapuminen

Tapaamispaikka on PienenKylän Verstas, Takkulantie 16, Espoo. Katso sijainti Karttapaikassa. Bussi 346 tulee aivan Takkulantien päähän (pysäkki: Takkula), josta noin 1 km kävely kesäistä hiekkatietä tilalle. Toinen vaihtoehto on 345, joka tulee Vihdintien ja Lakistontien haaraan (pysäkki: Mustasilta), josta noin 1,7 km kävelyä pätkä Vihdintien vartta ja loput rauhallista hiekkatietä.

Varustauminen

Huom! Päälle on hyvä laittaa säänmukaiset varusteet ja hyvät kengät. Tilalla kävellään hiekkatiellä, metsässä ja pellolla.

PieniKylä3_metsa_800.jpg
PieniKylän tilan metsää.


Tietoa Ali-Takkulan tilasta ja PieniKylä Oy:stä

PieniKylä2_parsakaali_800.JPG
PieniKylän tilalla viljellään mm. parsakaalia.
PieniKylä Oy viljelee ikiaikaisen biodynaamisen tavan mukaan luomuvihanneksia avomaalla Ali-Takkulan tilalla Pohjois-Espoossa. Viljelytapa kunnioittaa ihmisten, maan, eläinten ja hyönteisten hyvinvointia. Viljelyssä ei käytetä mitään teollisia torjunta-aineita, ei edes sellaisia, jotka ovat luomuviljelyssä sallittuja, vaan kaikki lannoitteet tehdään tilalla itse. Myös Ali-Takkulan tilan metsiä hoidetaan luonnonmukaisesti ja ne ovat luomusertifioidut. PieniKylä oli osa Suomi 100 -hanketta vuonna 2017 Pölyttäjät pulassa -kampanjallaan. PieniKylä toimii yhteiskunnallisen yrityksen periaatteella.

Takkulassa on harjoitettu maan ja metsän hoitoa aina 1500-luvun puolivälistä asti. Nyt Ali-Takkulan tilaa asuttaa viljeljiä Kati Suvanto perheineen. Tilalla asuu myös seitsemän ahvenanmaanlammasta, parvi kanoja ja ankkoja, kolme koiraa, lauma hevosia, sekä kissa.

Viljelykautemme alkaa kevätsäistä riippuen maalis-huhtikuussa, jolloin aloitamme kasvihuonetyöt ja pääasiallisesti taimien esikasvatuksen. Avomaalle istutamme toukokuun lopulla ja kesäkuussa. Satokautemme alkaa yleensä kesä-heinäkuun vaihteessa ja se jatkuu aina loka-marraskuulle asti.

PieniKylä Oy, Takkulantie 16, 02980 Espoo. Puhelin: 040 6717670 / Laura Heimsch
Seuraa meitä Instagramissa @pienikyla ja Facebookissa PieniKylä/LittleVillage.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,

ESPYY logo.png

 

« lokakuu 2018 »
lokakuu
matiketopelasu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031