Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Turun yhdistys

Turku
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa mukaan perinteisiin Juhannuskukkulan niittotalkoisiin ja tutustumaan upeaan perinnemaisemakohteeseen keskellä kaupunkia.

Juhannuskukkula kuuluu perinnebiotooppeihin, perinteisen maatalouden, laidunnuksen ja heinänteon muovaamiin elinympäristöihin. Kukkula on tyypillinen lounais-suomalainen kallioketo. Nykyisin kedot ovat luontotyyppeinä uhanalaisia, ja moni niille sopeutuneista lajeista on harvinaistunut. Jotta muinaiskedot säilyisivät lajirikkaina, tarvitaan ajoittaista raivausta ja niittoa pitämään puut ja pensaat kurissa. Ilman hoitoa ketojen lajisto taantuu ja niillä kasvavat muinaiskasvit käyvät vähiin tai katoavat kokonaan. Turun kaupunkialueen muinaiskedot kuuluvat Suomen juhlavuoden kunniaksi kerätyn 100 luontohelmen joukkoon (http://100luontohelmea.fi/). Lisää tietoa Juhannuskukkulan kalliokedosta https://www.sll.fi/turku/toiminta/toiminta-z/juhannuskukkula.

18.8.:

Kerääntykäämme siis sankoin joukoin su 18.8. klo 15.-18. talkoilemaan osoitteeseen Köydenpunojankatu 12, 20100 Turku (vastapäätä Logomoa). Luvassa niittoa ja raivatun kasvuston haravointia ja keräämistä. Varustukseksi kannattaa ottaa tukevat kengät ja säänmukainen vaatetus, paikalta saa työvälineitä ja hanskoja. Tarjoamme osallistujille talkooevästä, tietoa ketolajistosta ja rentoa hyötyliikuntaa! Talkoot järjestetään yhteistyössä Turun kaupungin ympäristönsuojelun kanssa.

22.8.:

Talkoot jatkuvat 22.8. klo. 18. niittojätteen haravoinnilla. Omat eväät ja vesipullo mukaan.