Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Tampereen yhdistys

Tampere
Navigaatio päälle/pois

Tule tekemään konkreettista luonnonsuojelutyötä luonnon monimuotoisuuden eteen. Kesän avoimissa suon ennallistamistalkoissa sunnuntaina 17.7. ja Suomen luonnon päivänä la 27.8. rakennetaan käsityönä Kintulammin luonnonsuojelualueen ojitetuille soille patoja suoluonnon palauttamiseksi. Pitkällä tähtäimellä soiden ennallistaminen on myös tärkeä ilmastotoimi, sillä ojitetuista soista vapautuu valtavia määriä hiilidioksidia ja puolestaan luonnontilaiset suot sitovat paljon hiilidioksidia. Eikä siinä kaikki, sillä soiden ennallistaminen on myös tärkeä vesistöjen suojelutoimi. Talkoot koostuvat suurimmaksi osaksi lapiotyöstä ja esineiden kantamisesta. Mukana myös fyysisesti kevyempiä maisemointitehtäviä. Ylipäänsä lähs kaikki tehtävät ovat sopivan raskaita, kun niitä tekee omien voimien mukaan, sillä suotalkoissa ei tarvitse osoittaa mitään kenellekään. Talkoissa jokaisen antama panos on riittävä.

– Suotalkoisiin pitää ilmoittautua luonnonhoito@gmail.com 15.7. mennessä.

– Tapahtumaa varten kannattaa varata aikaa noin kolme tuntia, vaikka normaalisti ollaan selvitty parissa tunnissa.

– Aloitusaika aamupäivällä (klo 10-12): Tarkempi aika ilmoittautuneille.

– Osallistujille järjestetään kimppakyydit.

– Talkoisiin kannattaa ottaa mukaan jonkinlaiset työvaatteet (käytöstä poistuneet arkivaatteet käyvät erinomaisesti), työhanskat, juotavaa. Yhdistykseltä saa tarvittaessa lainaan työhanskoja.

– Saappaat eivät ole pakolliset mutta ne on suotalkoilussa käytännöllisimmät.

– Osallistujille on tarjolla eväitä.

– Osallistujat on vakuutettuja Suomen luonnonsuojeluliiton taholta.

Mukaan Ennallistamisryhmään

Jos haluat suotalkoilla vielä enemmän, liity ennallistamisryhmään, joka järjestää joustavalla aikataululla suotalkoita pitkin vuotta. Ensimmäiset talkoot jo kesäkuulla. Liity luonnonhoito ät gmail piste com Nettisivuilla voit myös tutustua padon rakennuksesta kuvattuun videoon https://www.sll.fi/tampere/mita-teemme/ennallistaminen/