Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Tampereen yhdistys

Tampere
Navigaatio päälle/pois

Tule tekemään konkreettista luonnonsuojelutyötä luonnon monimuotoisuuden eteen. Suon ennallistamistalkoissa Suomen luonnon päivänä la 31.8. rakennetaan käsityönä Kintulammin luonnonsuojelualueen ojitetuille soille patoja monimuotoisen suoluonnon palauttamiseksi. Pitkällä tähtäimellä soiden ennallistaminen on myös tärkeä ilmastotoimi, sillä ojitetuista soista vapautuu valtavia määriä hiilidioksidia ja puolestaan luonnontilaiset suot sitovat paljon hiilidioksidia. Eikä siinä vielä kaikki, sillä soiden ennallistaminen on myös tärkeä vesistöjen suojelutoimi, sillä ojitetuista soista pääsee kiihtyvällä tahdilla ravinteita vesistöihin. Talkoot koostuvat suurimmaksi osaksi lapiotyöstä, puiden, risujen ja turpeen kantamisesta. Kaikki tehtävät eivät ole fyysisti raskaita ja ylipäänsä lähes kaikki tehtävät ovat sopivan raskaita, kun niitä tekee omien voimien mukaan.

– Ilmoittautuminen: Suotalkoisiin pitää ilmoittautua luonnonhoito ät gmail pistecom. Järjestelyjen vuoksi ilmoittautumisten deadline on 26.8. klo 19 mennessä.
– Kyydit: Osallistujille pyritään järjestetään kimppakyydit, joten kerro ilmoittautumisen ohessa tarvitsetko kyytiä (mistäpäin Tamperetta) tai voitko tarjota kyydin. Kyydin tarjoajille matkakorvaus matkustaja- ja kilometrimäärän mukaan. Mitä aiemmin ilmoittaudut, sitä varmemmin kyyti järjestyy.
– Kerro ilmoittautumisen yhteydessä myös tuotko oman lapion, jotta osaamme varata oikean työkalumäärän.
– Aloitusaika aamupäivällä noin klo 10.
– Talkoisiin kannattaa varata 3-4 tuntia.
– Osallistujille on tarjolla myös eväitä, mutta ota arvittaessa mukaan omia eväitä.
– Talkoisiin kannattaa ottaa mukaan jonkinlaiset työvaatteet (esim. käytöstä poistuneet arkivaatteet käyvät erinomaisesti), työhanskat, juotavaa. Yhdistykseltä saa tarvittaessa lainaan työhanskoja.
– Suotalkoilussa kumisaapas on paras jalkine, mutta kuivalla kelillä pärjää myös muilla. Osalla kuitenkin pitää olla saappaat, sillä osa työvaiheista edellyttää sitä. Kumisaappaan etu on myös helppo puhdistettavuus talkoiden jälkeen. Lenkkarit eivät ole hyvät jalkineet suotalkoisiin.
– Osallistujat on vakuutettuja Suomen luonnonsuojeluliiton taholta.

Tervetuloa!

Mukaan Ennallistamisryhmään:
Jos haluat suotalkoilla vielä enemmän, liity ennallistamisryhmään, joka järjestää joustavalla aikataululla suotalkoita pitkin vuotta. Nettisivuilla voit myös tutustua padon rakennuksesta kuvattuun videoon https://www.sll.fi/tampere/mita-teemme/ennallistaminen/